reizen

Waarom je insmeren met aftersun na het zonnen volgens deze expert onzin is

Waarom je insmeren met aftersun na het zonnen volgens deze expert onzin is

Smeer jij je na een dagje zonnen braaf in met aftersun? Deze expert lacht je nog net niet uit. Ze legt in ‘de Volkskrant’ uit waarom het goedje een onzinproduct is.

| Kim Einder

Kort gezegd: aftersun is een slim marketingproduct dat niets anders doet dan een gewone crème. In het beste geval, tenminste.

Lees ook
Daphne Deckers is nog steeds op vakantie en staat volledig in de relaxmodus

Blendle tipt vandaag dit achtergrondartikel uit de Volkskrant.

DNA niet te herstellen
Na een dagje zonnen heeft je huid vaak schade opgelopen. De beschadiging op DNA-niveau is sowieso niet te herstellen met crèmes. Maar tegen de ontstekingsreactie waardoor je je soms haast grieperig voelt na te veel zon, is soms wel iets te doen.

Hydraterende crème
Wat? “Smeer jezelf in met hydraterende crème”, tipt Tamar Nijsten, hoogleraar dermatologie in het Erasmus MC in Rotterdam. Niet met aftersun dus. “Zonde van
het geld.” Vaak bevat aftersun veel te weinig vet en juist te veel alcohol. Het spul kan het de huid zo uitdrogen of irriteren.

Zalf
Het beste is een zalf. Crème is vloeibaarder en wordt sneller opgenomen door de huid. Zalf, op basis van vaseline, is vettiger. “Mensen
hebben dan het idee dat er een laagje op de huis achterblijft en ervaren dat als onprettig, maar het zorgt wel voor de meeste vochtinbreng”, aldus Nijsten.

Meer weten? Lees verder via Blendle (€).

Waarom we naar betaalde stukken linken? Blendle leest écht alle Nederlandse kranten en tijdschriften, en speurt voor ons naar de mooiste en spraakmakende artikelen. Dit is een korte, gratis samenvatting, zodat jij het belangrijkste nieuws meepakt. Als je geïnteresseerd bent in het volledige verhaal, klik dan door. Dat kost een paar dubbeltjes, maar je krijgt gegarandeerd een prachtig stuk (en je steunt de journalistiek).

NIEUWS | BEAUTY | LIFESTYLE | GEZOND | BLENDLE TIPT | REIZEN

Bron: de Volkskrant via Blendle | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer reizen

Meest gelezen

Lees dit ook even

Please update your browser