reizen

Zon, zee, stress: slechts helft van Nederlanders gaat uitgerust op reis

Zon, zee, stress: slechts helft van Nederlanders gaat uitgerust op reis

Met jonge kinderen op vakantie geeft stress: uit onderzoek van Nationale Nederlanden blijkt dat ouders van kinderen tussen de vijf en twaalf jaar het zenuwachtigst zijn bij vertrek.

| Stijn de Vries

De koffers inpakken zorgt voor de grootste druk.

Lees ook
Met deze tips laat je jouw huis met een gerust hart achter als je op vakantie gaat

Prille ouders

De stress is het grootst bij jonge gezinnen. Minder dan de helft van die groep gaat uitgerust naar de zon. Zelfs ‘s nachts slaat de spanning toe: ruim de helft van de vrouwen slaapt de nacht voor vertrek slecht. Mannen dromen eerder weg, slechts 27 procent van hen kan de nacht voor vertrek niet slapen. Jonge stellen en 65-plussers hebben het minst last van vakantiezenuwen. Het onderzoek is gedaan onder ruim duizend vakantiegangers.

Drie tips voor een onbezorgde reis

Word jij nou ook zenuwachtig als je aan je aankomende vakantie denkt? Dan hebben wij drie tips verzameld voor een uitgerust vertrek.

1. Stel inpakken zo lang mogelijk uit.
De eerste is: pak laat je koffers in. Klinkt tegenstrijdig, maar uit onderzoek blijkt dat mensen die pas laat hun koffer inpakken, minder stress voelen.

2. Laat het lijken alsof je niet weg bent.
Nummer twee: doe alsof je thuis bent. Schrik inbrekers af door je gordijnen open te houden, lichten op een tijdschakelaar te zetten en iemand te regelen die je post ophaalt.

3. Geef je telefoon ook vakantie.
En de laatste tip: leg je mobiel weg. Moeilijk, maar de perfecte tip om helemaal uitgerust op reis te gaan en terug te komen van je vakantie. Moet je écht bereikbaar zijn, gebruik ‘m in de ochtend dan niet langer dan een half uur.

Bekijk hier nog meer tips:

NIEUWS | REIZEN

Bron: Nationale Nederlanden | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer reizen

Lees dit ook even

Please update your browser