Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

reizen

Als een god in (onder andere) Frankrijk: deze elf kastelen zijn gewoon te huur via Airbnb

Als een god in (onder andere) Frankrijk: deze elf kastelen zijn gewoon te huur via Airbnb

Slapen in kastelen alleen voor vorsten en vorstinnen? Nee hoor, via Airbnb huur je de meest luxe panden en overnacht je in bijvoorbeeld een elegant Iers huis aan de Atlantische kust of een roze kasteel in Polen. 

| Kirsten Zijderveld

Wij willen het. Bekijk hieronder elf opties:

1. Monselice, Italië

Dit negentiende-eeuwse kasteel heb je dan misschien niet helemáál voor jezelf (er zijn vijf Airbnbs in het gebouw), maar dat maakt eigenlijk helemaal niets uit. Je kunt een appartement huren met één slaapkamer voor max. vier gasten, en dan heb je een eigen keuken, woonkamer en badkamer. Als je zin hebt neem je een duik in het (gezamenlijke) verwarmde zwembad of de hot tub. Kosten: 145 euro per nacht.

2. Kilmartin, Schotland

Dit zestiende-eeuwse Kilmartin Castle ligt zo’n twee uur rijden van Glasgow en heeft vijf slaapkamers. Er zijn stenen muren, een houtoven en je kunt een lokale chef bellen voor traditionele Schotse diners. Wij zien onszelf al zitten onder een kleedje voor de haard. Kosten: 557 euro per nacht.

3. Rions, Frankrijk

Dit recent gerenoveerde kasteel ligt op veertig minuten van Bordeaux en heeft drie slaapkamers (voor elf gasten), een woonkamer met open haard en een terras. Bijna elke kamer in het huis heeft een prachtig uitzicht op de wijngaarden en de vallei. De eigenaren van het kasteel wonen in een bijgebouw en staan voor je klaar, mocht je hulp nodig hebben. Kosten: 300 euro per nacht.

4. Easky, Ierland

In dit elegante huis aan de Ierse Atlantische kust huur je één slaapkamer of gewoon het hele kasteel (prijs op aanvraag). Een Iers ontbijtje is inbegrepen en je hebt toegang tot een privébar. Als je wilt, kun je ook dineren in het kasteel, en de eigenaren van het pand willen je ook gerust ophalen van het treinstation. Kosten: vanaf 75 euro per nacht.

Lees ook
5 x vorstelijk overnachten in de mooiste kastelen en paleizen van Nederland

5. Todi, Italië

Dit kasteel, dat dateert uit de twaalfde eeuw, kijkt uit over het Italiaanse platteland. Het ligt tussen Rome en Florence in, en heeft een waanzinnig dakterras én een zwembad. Er zijn zes slaapkamers (er is plek voor twaalf gasten) en die hebben hoge plafonds, veel natuurlijk licht en ook weer prachtige uitzichten. Voor wie nog een trouwlocatie zoekt: een gerenoveerd achttiende-eeuwse kapel is er ook. Kosten: 1030 euro per nacht.

6. Saint-Georges-sur-Cher, Frankrijk

Iets voor je volgende familievakantie? Dit kasteel met zeven slaapkamers (en twaalf bedden) heeft prachtige tegels, een gekleurd interieur, een fantastisch zwembad én een wijngaard. Kosten: 300 euro per nacht.

7. Adare, Ierland

Dit kasteel dat uit de twaalfde eeuw dateert is ideaal voor een vakantie waarin je even helemaal offline wilt zijn. Of nou ja, een beetje dan: er is alleen wifi in de keuken. Er zijn vijf badkamers en ook speelgoed voor de kinderen en open haarden aanwezig. Het ligt op 2,5 uur ten zuidwesten van Dublin. Kosten: 450 euro per nacht.

8. Grasse, Frankrijk

Dit kasteel is behoorlijk aan de prijs vergeleken met de andere kastelen in dit lijstje, maar dan heb je ook wat. Château Saint Georges lijkt wel het Versailles van het zuiden met z’n kristallen kandelaars, hoge plafonds en een binnenzwembad. Er zijn zeven slaapkamers en binnen drie kwartier sta je in de fijne kuststad Nice. Kosten: 3000 euro per nacht.

Lees ook
Wijnkelder of koffieplantage: deze tien meest gewilde Airbnbs zijn niet eens peperduur

9. Santa Marta de Portulezo, Portugal

Eén ding is zeker: er is ruimte genoeg in dit kasteel met negen slaapkamers. Het ligt een kleine drie kwartier ten oosten van Porto en elke slaapkamer heeft z’n eigen badkamer (en twee zelfs hun eigen open haard). Ook zijn er drie woonkamers, twee eetkamers en een kapel. En dat is dan alleen nog maar binnen. Buiten is er een minikasteel voor duiven (ja, echt), een uitkijktoren en een zwembad. Kosten: 550 euro per nacht.

10. Warmatowice Sienkiewiczowskie, Polen

Geloof het of niet: in Polen kun je dit roze kasteel huren – in z’n geheel of één van de vijf kamers. Er zijn moderne badkamers bij elke slaapkamer en dierenliefhebbers zullen zich hier ook goed vermaken. De honden van de eigenaren kun je makkelijk tegenkomen in het huis, en in het (privé)bos bij het kasteel kun je herten en vogels spotten. Een auto heb je wel nodig, want dit kasteel ligt op drie uur rijden van Krakau. Kosten: 300 euro per nacht (voor het hele kasteel).

Lees ook
Klein maar fijn, maar bovenal véél wijn: in Duitsland kun je overnachten in een wijnvat

11. Beaulieu-sur-Loire, Frankrijk

Maar liefst 22 gasten kunnen terecht in dit kasteel met tien kamers. Het ligt op twee uur rijden van Parijs en de faciliteiten zijn indrukwekkend: er is een zwembad, een clubhuis, genoeg plaats voor een 25-persoons diner in de tuin, tennisbanen, een kapel en nog veel meer. Als je geen zin hebt om ook maar iéts uit te voeren, kun je er ook een kok, butler en schoonmaker bij huren. Kosten: 1050 euro per nacht.

Meer van dit soort leuke reisberichten op je tijdlijn? Volg LINDA.reizen dan ook via Facebook.

SNACKS | LIJSTJE VAN DE DAG | LIFESTYLE | BUITENLAND | REIZEN

Bron: Condé Nast Traveler/Airbnb | Foto: Airbnb

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer reizen

Lees dit ook even

Please update your browser