reizen

Slapen bij vrienden in het buitenland? Houd je dan aan deze regels

Slapen bij vrienden in het buitenland? Houd je dan aan deze regels

Toen Carlijn naar Barcelona verhuisde, nodigde ze enthousiast al haar vrienden uit om een weekendje langs te komen. Iets waar ze later spijt van kreeg. 

| Arnoud van der Struijk

Blendle tipt het verhaal uit VIVA van Carlijn waarin ze een lesje logeeretiquette geeft.

Lees ook
Een trip plannen was nog nooit zo makkelijk: KLM en Airbnb slaan handen ineen

Geen vakantie
“Vakantie voor hén betekent vaak automatisch géén vakantie voor mij. Ik transformeerde van vriendin naar hosteleigenaar, schoonmaker en reisleider ineen,” vertelt Carlijn.

Vis en visite
En vaak opperen ze ook nog eens zélf de data van hun verblijf. “Best vreemd,” aldus Carlijn in VIVA. Sinds het appartement van Carlijn in een soort goedkope AirBnB voor vrienden veranderde, is één stelregel heilig: “Visite en vis blijven drie dagen fris,” dus veel langer mogen logés niet blijven.

Daar is de toeristenbus
Ook de terugkerende uitstapjes naar de Sagrada Família kwamen op den duur haar neus uit. “In het begin plande ik een fietstocht met mezelf als gids. Die tijden zijn voorbij. Maar als je de highlights af wilt gaan, vertel ik je graag waar de toeristenbus vertrekt.”

Drop
Als Carlijn nog één gouden tip mag geven, is het deze: vraag áltijd of je nog iets mee kunt nemen. “Dit klinkt misschien overdreven, maar als je in het buitenland woont, kun je echt belachelijk blij worden van iets lekkers uit Nederland.” Dus zet de drop, oude kaas en stroopwafels maar alvast klaar.

Ben je benieuwd naar de rest van de tips van Carlijn? Lees dan verder via Blendle (€).

Waarom we naar betaalde stukken linken? Blendle leest écht alle Nederlandse kranten en tijdschriften, en speurt voor ons naar de mooiste en spraakmakende artikelen. Dit is een korte, gratis samenvatting, zodat jij het belangrijkste nieuws meepakt. Als je geïnteresseerd bent in het volledige verhaal, klik dan door. Dat kost een paar dubbeltjes, maar je krijgt gegarandeerd een prachtig stuk (en je steunt de journalistiek).

NIEUWS | BLENDLE TIPT | REIZEN

Bron: VIVA via Blende | Foto: Getty Images

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer reizen

Meest gelezen

Meer reizen

Lees dit ook even

Meer reizen

Please update your browser