Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

reizen

Sjors (17) vond tijdens zijn vakantie in Nicaragua een lichaam in de bergen

Sjors (17) vond tijdens zijn vakantie in Nicaragua een lichaam in de bergen

Sjors ging met zijn familie backpacken in Nicaragua. Tijdens een fietstocht in de bergen kwamen ze wel iets heel onverwachts tegen: een dode man.  

| Isabel Ockers

Sjors en zijn broers zagen de man liggen in een afgrond. Geen van hen durfde naar hem toe te gaan.

Lees ook
Lisanne (26) ging naar Dublin en wist niet of ze nog thuis zou komen door orkaan Ophelia

Oponthoud
“Deze zomer heb ik met mijn familie gebackpackt in Nicaragua. In totaal waren we met z’n zevenen, echt een toffe ervaring. Een van de dingen die we gedaan hebben is een vulkaan op fietsen. We hadden onderweg wel wat oponthoud. Mijn broer Dirk regelde de route via Google Maps. Het nadeel daarvan is alleen dat je niet kan zien hoe toegankelijk de weggetjes zijn. Na dik twee uur fietsen kwamen we dus op een wandelpad uit, en gingen we lopend verder.”

Sjors

Een paar schoenen en een broek
“Mijn tweelingbroer Pieter, Dirk en ik waren alvast wat vooruit gegaan op de anderen. We wilden eigenlijk net een pauze nemen, toen Dirk tien meter voor zich uit wees en zei: ‘Kijk daar. Het lijkt net of daar een man ligt.’ Op dat moment zagen we alleen een paar schoenen en een stuk van zijn broek, de rest van zijn lichaam lag in de afgrond en een fiets lag naast zijn benen. We kwamen alle drie tot dezelfde conclusie, alleen wachtten we, omdat geen van ons naar de man toe wilde gaan.”

Geen ademhaling
“Toen mijn vader eenmaal bij ons was nam hij het op zich om poolshoogte te nemen. Hij trok de man uit de afgrond en we zagen al gelijk dat het mis was. Mijn vader probeerde nog eerste hulp te verlenen, maar het was te laat. De man was een paar uur daarvoor overleden aan een oorzaak die we vandaag de dag nog niet weten. Nicaragua staat bekend als het veiligste land van heel Midden-Amerika, maar op dat moment ga je met alle scenario’s rekening houden. De man had geen zichtbare verwondingen, alleen wat blauwe plekken in zijn gezicht.”

Vader van twee kinderen
“We hadden besloten dat mijn broers en ik hulp gingen halen en de rest bij de man bleef. Toen we in een klein dorpje een man tegenkwamen probeerden we hem in gebrekkig Spaans uit te leggen wat we hadden ontdekt. De man leek niet verbaasd, maar belde wel de politie. Hij ging naar het lijk om te kijken wie het was. De overleden man was nog vrij jong en bleek een vader van twee kinderen te zijn. Het was heel apart om mee te maken hoe hij de familie van de overleden man inlichtte.”

sjors

Komisch beeld
“Mijn vader probeerde nog uit te leggen wat er vermoedelijk was gebeurd: dat hij hard tegen de grond was geklapt nadat hij van zijn fiets was gevallen. Na een tijdje kwam de politie voorbij rijden. Het was best een komisch beeld, want in de open achterbak leek wel de helft van het dorp te zitten.”

Onvergetelijke vakantie
“Voor ons stopte het verhaal hier. De politie kwam niet naar ons toe om informatie te krijgen over het ongeluk. Wij konden weer verder gaan met het laatste stukje van de klim, naar het topje van de vulkaan. Voor die dag was het een hoop sensatie, maar het heeft verder geen gevolgen gehad voor mijn onvergetelijke vakantie.”

Sjors

Heb jij ook ooit iets vervelends tijdens je vakantie beleefd en wil jij jouw verhaal met ons delen? Beschrijf dan in vierhonderd woorden (het liefst met naam, leeftijd, telefoonnummer en foto’s) jouw vakantieleed. Mail je verhaal naar: rubrieken@lindanieuws.nl.

Volg LINDA.reizen nu ook via Facebook voor een vrolijke dosis reisberichten op je tijdlijn. 

SNACKS | BUITENLAND | REIZEN | VAKANTIELEED

Bron: LINDAnieuws | Foto: Sjors

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Meer reizen

Lees dit ook even

Please update your browser