reizen

Selma (32) liep stage in Tanzania, werd verliefd en bleef: 'Ik organiseer nu safarireizen'

Selma (32) liep stage in Tanzania, werd verliefd en bleef: 'Ik organiseer nu safarireizen'

Selma Kamm (32) vertrok in 2008 voor een drie maanden lange stage naar Tanzania, maar werd verliefd en bleef. Samen met haar man runt ze nu Makasa Tanzanian Safaris.

| Suzette Hermsen

Voor de mensen die goed hebben opgelet: dat is inderdaad het bedrijf van die onvergetelijke safari die in december werd weggegeven bij LINDA. Kras & Win.

Lees ook
Nederlands stel verzamelt miljoen dollar voor wereldreis (en dat lijkt nog te lukken ook)

Al een heel avontuur
In 2008 vertrok Selma naar Tanzania. Haar doel: drie maanden stage lopen in het kader van haar opleiding verpleegkunde. “Afrika was niet per se een droom van me, ik had niet het gevoel dat ik daar wilde wonen. Ik wilde gewoon wat buitenlandervaring opdoen, net als veel mensen op die leeftijd. Die drie maanden waren op zich al een heel avontuur, ik vond dat al best lang. Ik had het gevoel dat ik mijn leventje in Nederland echt moest opgeven.”

‘We zien wel’
Totaal onverwacht werd Selma verliefd op Ngomi, een Duitse man die geboren en getogen Tanzaniaan is. “Toen dat gebeurde heb ik het wel even tegen proberen te houden. Ik dacht: ‘Ik ga hier niet naartoe verhuizen’. Uiteindelijk heb ik er maar niet teveel over nagedacht en dacht ik: ‘We zien wel’.” Negen maanden later vroeg Ngomi Selma ten huwelijk. “Ik was op dat moment een jaar terug in Nederland, maar we bleven elkaar zien. Uiteindelijk ging het allemaal heel natuurlijk en vertrok ik na mijn opleiding toch naar Tanzania.”

Een gek idee
Ngomi zat op dat moment al in de safaribusiness, dus het idee voor Makasa Tanzanian Safari’s kwam van hem. “Ik vond het eerst een heel gek idee, een eigen bedrijf. Ik had altijd gedacht dat ik iets met mijn opleiding zou gaan doen, maar ja, ik wilde wel ook een baan, dus we gingen er voor. En het ging goed. Al na een jaar konden we leven van de opbrengst en stopte Ngomi met zijn voormalige baan.”

Het beste van beide werelden
Wat Makasa Tanzanian Safari’s zo uniek maakt? “We focussen op privéreizen. Je gaat dus niet in een groep op reis, maar als stel, of als familie. We kijken per klant wat ze willen en maken echt een reis op maat. We kunnen je hele reis van A tot Z regelen, of een gedeelte. Wat jij graag wil. En daarnaast is het natuurlijk fijn dat ik Nederlands ben en dus in het Nederlands kan communiceren. Ik bespreek met de klant de hele reis en mijn man kent hier alles door en door, de lokale bevolking en de mooie plekjes. We hebben dus eigenlijk het beste van beide werelden.”

Lees ook
Stel maakt wereldreis van 17 jaar en is inmiddels vier kinderen verder

Safari én leker relaxen
En tot slot: hoe we ons zo’n reis moeten voorstellen? “Veel mensen die naar Tanzania komen willen een safari én naar Zanzibar. Dus eerst actief en daarna lekker relaxen op een tropisch eiland. Nou, dat regelen we. Als mensen aankomen in Tanzania, worden ze door ons personeel opgehaald en naar Moshi gebracht, waar wij wonen. Ngomi en ik komen dan altijd even langs om ze te begroeten en eventuele laatste vragen te kunnen beantwoorden. En dan gaan ze op pad, meestal een safari van een week, maar dat kan ook korter of langer.”

Nooit last minute in de Lonely Planet
“Een rondreis gaat door verschillende parken, zoals Serengeti en de Ngorongoro-crater. Tijdens je reis heb je een gids mee die je met een jeep overal heen en doorheen rijdt. Vaak zie je dat klanten en zo’n gids echt buddy’s worden. Daarom is het zo belangrijk dat wij goede gidsen in dienst hebben, die de klant aanvoelen en ook een beetje grappig en gezellig zijn. Tijdens zo’n jeepsafari zijn er allerlei soorten slaapplaatsen in de parken. Ook daar mag je weer aangeven wat je zelf wilt. Een luxe hut, kamperen, of iets daar tussenin. En alles wordt voor je geregeld. Dat is denk ik het lekkerste: je hoeft nooit last minute je Lonely Planet in te duiken, want al je wensen zitten al in je reisprogramma.”

Meer weten over Makasa Tanzanian Safaris, kijk dan even op de website of volg het YouTube-kanaal voor de mooiste vlogs

Volg LINDA.reizen nu ook via Facebook voor een vrolijke dosis reisberichten op je tijdlijn.

SNACKS | INTERVIEW | REIZEN | LINDA.160 HET WAS EEN BIZAR JAAR

Bron: Selma Kamm | Foto: Selma Kamm

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Sofie LecleeSofie Leclee

Prachtige prijs om te winnen, maar niet alle Linda's met loten worden verkocht. Hoe zit dat dan?

Meer reizen

Meest gelezen

Lees dit ook even

Please update your browser