reizen

Saskia (48) ging op huwelijksreis en werd wakker in een hotel dat in de fik stond

Saskia (48) ging op huwelijksreis en werd wakker in een hotel dat in de fik stond

Saskia (48) en Vince (54) gingen jaren geleden op huwelijksreis naar Jamaica. Een droom die werkelijkheid werd. Maar al snel eindigde die droom in een nachtmerrie.

| Yara Mureau

Vince werd bestolen en diezelfde nacht nog vloog het hotel waar ze verbleven in brand.

Lees ook
Evita (28) en Rafaël (26) waren vlak bij de schietpartij in Las Vegas

Jamaica
“Na onze trouwdag vertrokken we voor achttien dagen naar Jamaica. De eerste tien dagen reden we rond op het eiland, gevolgd door acht nachten in een superdeluxe hotel. Na een goede start in Montego Bay, vertrokken we voor drie dagen naar Ocho Rios. Daar hadden we een erg schattig, authentiek hotelletje.”

Restaurant
“Op de eerste avond daar besloot ik mijn haren in te laten vlechten in Jamaicaanse stijl. Vince vermaakte zich ondertussen in de hotelbar. Daar ontmoette hij een local waarmee hij naar een plaatselijk restaurant ging, maar voordat hij het wist werd hij omsingeld door vijf mannen die hem zijn geld afhandig maakten. Gelukkig gebeurde er verder niets, dus we besloten daar later op te drinken.”

Vlammen
“We hadden behoorlijk wat gedronken toen we naar bed gingen. Vroeg in de ochtend werd ik wakker door de geur van verbrand hout. Vince schrok wakker en schoof de gordijnen opzij. We zagen vlammen: het hotel stond in brand. We trokken wat kleding aan, Vince trok de creditcard uit de koffer en ik pakte mijn handtas waar onze paspoorten en autosleutels in zat. Vervolgens zijn we heel hard gaan rennen. We konden gelukkig ‘gewoon’ via de trap naar buiten.”

Torenkamer
“Minuten later zaten we, samen met een handjevol andere hotelgasten, aan de overkant van de straat te kijken hoe ons hotel langzaam in rook opging. Onze torenkamer op de bovenste verdieping, ging verloren. Met onze spullen. Kleding, rijbewijzen, reisvouchers en de gekochte souvenirs en gemaakte foto’s.”

Trouwfoto Vince en Saskia.

Saskia

Excuses
De hoteleigenaar bood zijn excuses aan, en we mochten op zijn kosten winkelen in een warenhuis. Dat deed hij natuurlijk omdat niemand had ons verder had gewaarschuwd tijdens de brand. Er was geen alarm afgegaan, dus het had heel anders af kunnen lopen. Van onze reisagente kregen we nieuwe vouchers en werden we overgeplaatst naar een ander hotel in Ocho Rios. Daar aangekomen beseften we pas echt wat er was gebeurd.”

Aangifte
“We twijfelden of we terug naar Nederland zouden gaan, maar besloten het te laten bezinken en een duik te nemen in het zwembad. Het zwembad zat vol met roetdelen van de brand van ons oude hotel. Het was geen fijne gedachte om ‘bij te komen’ tussen de overblijfselen van je favoriete jasje. Later moesten we naar het politiebureau om aangifte te doen. Het werd een met de hand geschreven aangifte. De papiertjes vlogen regelmatig door de ruimte, want de ventilatoren draaiden op volle toeren.”

Avontuur
“Uiteindelijk hebben we de reis afgemaakt en was het een onvergetelijke huwelijksreis. We hebben genoten van ons decadente weekje in een resort. Maar het hakt er wel in hoor, zo’n brand. Het heeft ons jaren gekost om niet meer direct in alarmstand te staan bij het ruiken van vuur. We wonen in Zuid-Spanje, waar inwoners tussen november en mei hun tuinafval verbranden. Sterker nog, dat doen we nu zelf ook. Maar toch zijn er altijd momenten dat ik het niet vertrouw en ga kijken of het niet ons huis is dat in brand staat. Maar goed. We hebben het avontuur overleefd en zijn nog steeds gelukkig getrouwd.”

Heb jij ook ooit iets vervelends tijdens je vakantie beleefd en wil jij jouw verhaal met ons delen? Beschrijf dan in vierhonderd woorden (het liefst met naam, leeftijd, telefoonnummer en foto’s) jouw vakantieleed. Mail je verhaal naar: rubrieken@lindanieuws.nl.

SNACKS | REIZEN | VAKANTIELEED

Bron: LINDAnieuws | Foto: Pexels

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer reizen

Meest gelezen

Lees dit ook even

Please update your browser