Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

reizen

Het was er het wachten op: San Diego opent eerste avocado-museum ter wereld

Het was er het wachten op: San Diego opent eerste avocado-museum ter wereld

Avocado is heet, heter, heetst. Zo heet zelfs, dat ze er in San Diego, Californië, een heel museum aan wijden. 

| Suzette Hermsen

Zet het in je agenda: in juni is het al zover.

Lees ook
Avocadóóó wat heerlijk: Europa’s eerste avocadobar opent in Amsterdam

Alle aspecten

Het museum gaat The Cado heten en zal bestaan uit zestien containers waar je als bezoeker alle ins en outs van de avocado leert. Volgens verscheidene internationale media, waaronder Metro, wordt het groene goud volledig in het zonnetje gezet en komen alle aspecten van de avocado aan bod.

Leermomentje

Zo vertelt een audiotour je hoe de groente (of het fruit?) groeit en uiteindelijk bij de consument belandt. Daarnaast, en dat vinden we nu al het leukste onderdeel van het museum, is er een zogenoemde ‘ripe room‘, waarin bezoekers leren hoe een perfect gerijpte avocado aanvoelt. Scheelt in de toekomst hopelijk een boel fijngedrukte avo’s in de supermarkt.

Super-Instagrammable

Aangezien avocado hét voedsel der millennials is, is het museum niet alleen leuk voor voedselliefhebbers. Het gebouw zelf is ook nog eens ‘super-Instagrammable‘. Zo heeft het museum een ingang die lijkt op een avocadoschil en is de buitenkant zeker een fotosessie (of drie) waard.

Moét dit museum een avocadeau voor één van je avo-verslaafde vriendinnen worden? Via TUI zit je zo voor mooie prijzen in de VS. En wil je meer van dit soort vrolijke berichten op je tijdlijn? Volg LINDA.reizen dan ook op Facebook.

NIEUWS | BUITENLAND | REIZEN | CULTUUR

Bron: Metro UK | Foto: Getty Images

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer reizen

Lees dit ook even

Please update your browser