Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

reizen

Overnachten terwijl de olifanten onder je slaapkamer doorlopen, in Kenia kan het

Overnachten terwijl de olifanten onder je slaapkamer doorlopen, in Kenia kan het

Soms ontdek je van die plekken op de wereld waarvan je zéker weet dat je het niet snel mooier gaat krijgen. Salt Lick Lodge in Kenia is zo’n plek. 

| Suzette Hermsen

Overnachten terwijl de olifanten en zebra’s onder je slaapkamer doorlopen. LINDA.reizen-chef Suzette (30) neemt je mee en dompelt je onder in de wereld van Salt Lick Lodge en wildpark Tsavo West Nationaal Park.

Lievelingscontinent

Afrika is mijn lievelingscontinent. Nergens ter wereld vind je mensen die vrolijker zijn dan hier. Die nog harder om hun eigen (en mijn) grappen lachen dan Gordon. En dat terwijl de inwoners vaak helemaal niets te makken hebben. En mijn grappen niet per se goed zijn. Een continent waar we iets van kunnen leren dus. En een continent waar geluk je op een bijzondere manier overvalt. Mij in ieder geval.

Kenia

Ik kon mijn geluk dan ook niet op toen ik te horen kreeg dat ik vier dagen met TUI mee naar Kenia mocht. Kenia was op mijn Afrika-ranglijst inmiddels naar een vierde of vijfde plek gezakt. Ik had mensen er al zo vaak over gehoord, dat ik het heel toeristisch voor ogen had. Als ik dan toch naar Afrika zou gaan, dan liever naar Oeganda, Burkina Faso of Madagaskar.

Verliefd

Maar man, wat ben ik hier op teruggekomen. Ik ben verliefd geworden op Kenia. Wederom op de geweldig vrolijke mensen, hun welkomstlied Jambo Bwana (luister het hier, je wordt er meteen gelukkig van), de prachtige natuur, de dieren, en op Salt Lick Lodge. Misschien wel de bijzonderste plek waar ik ooit heb overnacht.

Tsavo West Nationaal Park

Je vindt Salt Lick Lodge in de Taita Hills, een gebied middenin het Tsavo West Nationaal Park. Als je aan komt rijden, word je meteen overvallen door de schoonheid ervan. Misschien niet eens per se door de huisjes op palen zelf, maar gewoon: de aanblik van het geheel. Midden in de rust, met alleen de bergen op de achtergrond. Ik wilde meteen stoppen met onze safari, en mezelf in één van de terrasstoelen met uitzicht over een waterpoel nestelen.

Op zoek naar The Big Five

Vanuit Salt Lick Lodge vertrekken er ’s ochtends, ’s middags en ’s avonds groepjes mensen om op safari te gaan. Dat kan in Tsavo West Nationaal Park als geen ander. Met een beetje geluk spot je er The Big Five, al loopt de neushoorn hier bijna niet meer rond. Gelukkig stuit je op genoeg ander moois, zoals wij tijdens onze avond-safari. In het pikkedonker reden we ineens midden in een groep van wel vierhonderd buffels. Achthonderd kraaloogjes op de jeep gericht. En wij maar dapper doen alsof we het niet dóódeng vonden.

Kenia

Probeer dan nog maar eens te slapen

Om de zonsondergang te bekijken, werden we naar een hooggelegen punt gebracht vanwaar we majestueus uitzicht hadden. De ondergaande zon, de roze lucht, de Kilimanjaro op de achtergrond. Over geluksmomenten gesproken. Eenmaal terug in mijn kamer in Salt Lick Lodge was het bijna onmogelijk mijn gordijnen dicht te doen en te gaan slapen. Want waar ter wereld dommel je in terwijl er ondertussen hele olifanten-families onder je slaapkamer door klossen…

Lees ook
11 x foto’s die bewijzen dat Kenia álles heeft voor een perfecte vakantie

Fijne aanbieding

Kenia heeft me gegrepen. De vier dagen voelde als een trailer, en nu wil ik de hele film nog zien. Ook zo verliefd op Afrika, maar nog nooit in Kenia geweest? Aarzel niet langer. TUI heeft nu een hele fijne lezersaanbieding op de plank liggen: een negendaags arrangement vanaf €1289 per persoon waarbij je ook in het geweldige Salt Lick Lodge logeert. Dat is natuurlijk veel geld, maar een hele fijne prijs als je bedenkt dat dit alles inclusief een driedaagse safari, alle overnachtingen, maaltijden én vervoer is. En dan heb ik je nog niet eens over de gewéldige Keniaanse stranden verteld…

Suzette (30) coördineert LINDA.reizen en trekt er zo nu en dan dus ook zelf op uit. Heb je nóg gedetailleerdere vragen over Kenia, stel ze dan gerust onder dit bericht. Via Instagram mag ook, daar kun je haar hier vinden:

SNACKS | LIFESTYLE | BUITENLAND | REIZEN

Bron: Suzette Hermsen | Foto: Suzette Hermsen

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer reizen

Lees dit ook even

Please update your browser