reizen

Toerisme in Rotterdam groeit met een rotvaart: 4 x toptips voor de Maasstad

Het toerisme in Rotterdam groeit gigantisch hard. Uit cijfers van het Centraal Bureau van de Statistiek blijkt dat in het eerste kwartaal van dit jaar ruim 324.000 bezoekers de stad bezochten.

| Anneloes Schohaus

En dat is een stijging van ruim 26 procent ten opzichte van het jaar 2017.

Opmars

Het aantal overnachtingen van bezoekers uit zowel het binnenland als het buitenland is met 28 procent gestegen in het eerste kwartaal. De groeicijfers met betrekking tot het toerisme in Rotterdam lagen eerder nog tussen de zeven en elf procent. Vergeleken met andere steden in Nederland is het toerisme in Rotterdam de afgelopen jaren ongeveer drie keer sneller gestegen. Vooral toeristen uit België, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk bezoeken de havenstad.

Bezoek Rotterdam

Voor Nederlanders is het ook een aanrader om een keer een bezoek te brengen aan Rotterdam. Hier vier tips die zeker een bezoekje waard zijn. Check ook zeker de video bovenaan dit artikel voor de nodige Rotterdam-inspiratie.

1. Witte de With Center for Contemporary Art

In 1990 werd het Witte de With Center opgericht als kunsthuis. Hun missie: het presenteren van het eigentijdse werk van kunstenaars en cultuurmakers. In het Witte de With Center worden tentoonstellingen georganiseerd, kunstopdrachten gegeven en educatieve samenwerkingsprojecten gepubliceerd en ontwikkeld. Met iedere vrijdagavond een speciale kunstavond. Rotterdam kent tevens een gelijknamige straat waar veel hippe cafés en restaurants te vinden zijn.

Witte de With center

2. Schiereiland Katendrecht

Schiereiland Katendrecht is tegenwoordig het thuis van alle foodies in Rotterdam. Het sfeervolle Deliplein staat vol met leuke restaurants, lunchtentjes, cafés en terrassen. Deze locatie is van alle markten thuis. Je haalt hier verse vis, Franse gerechten en heerlijke Thaise curry’s. Met name de Fenix Food Factory is een bezoek waard.

3. Theater Walhalla

Theater Walhalla is opgericht in 2014 en organiseert per jaar meer dan 275 voorstellingen. Daarnaast organiseren ze bekende festivals zoals ‘De Nacht van de Kaap’, ‘Het Welkom Thuis Straat Theater Festival’, de Ronde van Katendrecht en ‘Kid Dynamite Jazz Festival’.

Theater Walhalla

4. Kralingse Plas

Als je liever de stadsdrukte wilt ontlopen, dan kan je bij de Kralingse Plas terecht voor een stukje natuur. Neem een duik of maak een wandeling door de Rotterdamse natuur.

Kralingse Plas Rotterdam

Lees ook
Rotterdam is een van de groenste steden én je hebt er de meeste m² grasveld per persoon

Start je dag met een verse dosis nieuws in je mailbox – geselecteerd door de redactie van LINDAnieuws. Schrijf je hier in voor onze ochtendnieuwsbrief en begin je dag goed geïnformeerd.

NIEUWS | REIZEN

Bron: CBS | Foto: ANP / Getty Images

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer reizen

Lees dit ook even

Please update your browser