Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

reizen

6 x deze uitzichtpunten in Rome zijn minder bekend, maar wel de moeite waard

6 x deze uitzichtpunten in Rome zijn minder bekend, maar wel de moeite waard

Rome is een van de mooiste steden in Europa, met een heleboel hartstikke bekende locaties. Maar ook als je die al gezien hebt (en de stad al drie keer eerder bezocht), biedt Rome heel veel moois.

| Tim van Erp

Deze magnifieke uitzichtpunten bijvoorbeeld. En dan tellen we het punt bovenaan de Spaanse trappen niet eens mee.

1. De straat tussen Villa Borghese en de Spaanse trappen

Ja, de hele straat. Als je Villa Borghese uitloopt aan de westkant, via Piazza Bucarest, en de lange rechte weg volgt tot de bovenkant van de Spaanse trappen (ook een schitterend uitzichtpunt natuurlijk, en een van de bekendste in de stad) dan kun je die hele wandeling van een heerlijk uitzicht genieten.

Rome TUI

2. Parco Savello

Dit park, door de Romeinen ook wel de Sinaasappeltuin genoemd, ligt bovenop de Aventijn – één van de zeven heuvels waarop Rome gebouwd is. Niet alleen een schitterend stukje natuur, maar ook een mega-indrukwekkend vergezicht.

3. Il Vittoriano

Het Monument van Victor Emanuel II ken je wel: dat is één van de meest imposante en beruchte bouwwerken van Rome. Berucht, want veel Romeinen zelf zijn niet zo over het pronkerige gebouw te spreken. Minder bekend is dat het monument sinds 2007 een glazen lift heeft, waarmee je helemaal naar boven kunt. Voor een luttele zeven euro (laten we wel wezen: dat betaal je er ook voor een Aperol Spritz) geniet je dan van een formidabel uitzicht. Tipje van ons: met de Bajabikes Rome Fietstour fiets je in één dagdeel langs de belangrijkste hoogtepunten van de Italiaanse hoofdstad en kom je ook langs ‘Il Vittoriano’. Na de fietstour heb je volop tijd om al die highlights van binnen te bekijken (en weet je dus meteen welk fijn koffie- of lunchtentje ernaast ligt).

4. Ristorante Mirabelle

Combineer jij je uitzichtmomentje liever met een heerlijk diner (of een goed glas wijn)? Dan is Ristorante Mirabelle absoluut dé dinerplek bij uitstek. Ook dichtbij Villa Borghese, en kíjk. dat. uitzicht.

5. Via di S. Pietro in Carcere

Op links van het Forum Romanum heb je de enorme rij bij de ingang, op rechts heb je een straat waarmee je aan de ‘achterkant’ van het terrein komt: de Via di S. Pietro in Carcere. Volg de weg omhoog en halverwege heb je een prachtig uitzichtpunt op de opgravingen beneden.

Google Maps rome

6. Dit dakterras, vlakbij het Pantheon

Ja, een dakterras, bij mensen thuis dus. We horen je denken: hoe kom ik daar dan? Aanbellen en vragen of je even naar boven mag is ook zo vrijpostig. Toch is de Italiaanse familie die op deze praktische locatie woont bijzonder gastvrij, want in samenwerking met TUI organiseren zij een dakterrasborrel. Met hapjes, drankjes, gezellige medereizigers én een blik op de bovenkant van het Pantheon en maar liefst zeven (!) kerken. Een buitenkansje voor een ieder die zelf geen penthouse in Rome bezit.

Rome dakterrasborrel

Bij TUI kun je vanaf nu een stedentrip naar Rome boeken in oktober, inclusief dakterrasborrel bij een inwoner van de stad. Ontspannen, informeel, kleinschalig en vooral gezellig: nieuwe mensen leren kennen onder het genot van een goed glas witte wijn, een lekker hapje én natuurlijk het bijzondere uitzicht. De hierboven genoemde Bajabikes-fietstour is ook onderdeel van de reis, net als een Italiaanse kookworkshop. Meer informatie én de volledige aanbieding voor LINDAnieuws-lezers vind je hier.

Lees ook
Wenn in Wien: 13 x heerlijke reistips voor een weekend in het hartstikke hippe Wenen

Én: volg LINDA.reizen nu ook via Facebook. 

SNACKS | LIJSTJE VAN DE DAG | LIFESTYLE | BUITENLAND | REIZEN

Bron: TUI/LINDAnieuws | Foto: Tim van Erp

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer reizen

Lees dit ook even

Please update your browser