Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

reizen

Er komt een gigantisch panda-natuurpark in China (zo groot als de helft van Nederland)

Er komt een gigantisch panda-natuurpark in China (zo groot als de helft van Nederland)

In China komt een beschermd natuurpark voor reuzenpanda’s van wel 2 miljoen hectare groot. Daar kunnen de panda’s vrij rondlopen en soortgenoten tegenkomen. 

| Kirsten Zijderveld

En dan is het natuurlijk hopen dat daar weer babypanda’s van komen.

Lees ook
Dit zijn de eerste beelden van de reuzenpanda’s in Ouwehands Dierenpark

Gigantisch natuurpark

Er wordt flink wat geld gestoken in het project: ruim 1,3 miljard over de komende vijf jaar. Het natuurpark komt voornamelijk op het grondgebied van de Chinese provincie Sichuan te liggen, en dat is de enige streek ter wereld waar reuzenpanda’s in het wild voorkomen.

Hoop op meer toerisme

Het gigantische bedrag wordt niet alleen gestopt in het park en de panda’s, maar gaat ook naar armoedebestrijding onder de bevolking in het gebied. Ook de infrastructuur wordt verbeterd. De Chinese overheid hoopt dat het wat meer toerisme naar de streek trekt.

Panda’s in het wild

In China leven zo’n tweeduizend reuzenpanda’s in het wild, maar vaak ver van elkaar vandaan. Het aantal panda’s in het wild neemt de afgelopen jaren iets toe, en sinds 2016 is de reuzenpanda geen ‘bedreigde’ diersoort meer, maar een ‘kwetsbare’. Een jaar geleden stond heel ons land nog op z’n kop toen de twee Chinese reuzenpanda’s Xing Ya en Wu Wen naar Nederland kwamen. Ze zijn te bewonderen in het Ouwehands Dierenpark in Rhenen.

NIEUWS | DIEREN | BUITENLAND | REIZEN

Bron: Het Laatste Nieuws | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer reizen

Lees dit ook even

Please update your browser