Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

reizen

Weer duizenden jongeren uit EU-landen mogen gratis door Europa reizen

Weer duizenden jongeren uit EU-landen mogen gratis door Europa reizen

Achttienjarigen uit EU-landen maken weer kans om gratis door Europa te reizen. Afgelopen zomer konden al zo’n 15.000 jongeren een trip maken. Deze keer zijn er 12.000 tickets te vergeven.

| Jorieke van Noorloos

Bij de eerste weggeef-actie kwamen meer dan 100.000 aanvragen binnen. Daarvan kwamen er ongeveer 10.000 uit Nederland, waarvan er 501 werden toegekend.

Lekker op pad

Achttienjarigen hebben tot 12 december om een poging te wagen. Om in aanmerking te komen voor het zogenoemde DiscoverEU-programma moeten ze wel een aantal vragen beantwoorden over bijvoorbeeld de Europese verkiezingen. De winnaars krijgen medio januari bericht en mogen dan op pad tussen half april en eind oktober.

1,5 miljoen jongvolwassenen

De reis van uiterlijk dertig dagen mag naar maximaal vier landen gaan en in principe met de trein, maar soms ook per bus of boot. De Europese Commissie is erg enthousiast en heeft voorgesteld tot 2027 700 miljoen euro in het project te steken. Als dat wordt goedgekeurd, kunnen er tussen 2021 en 2027 1,5 miljoen jongvolwassenen aan deelnemen.

Lees ook
Achttienjarigen opgelet: 7 x zo reis je dit jaar gratis door Europa

Start je dag met een verse dosis nieuws in je mailbox – geselecteerd door de redactie van LINDAnieuws. Schrijf je hier in voor onze ochtendnieuwsbrief en begin je dag goed geïnformeerd.

NIEUWS | LINDA.MEIDEN | BUITENLAND | REIZEN

Bron: ANP | Foto: Pexels

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer reizen

Lees dit ook even

Please update your browser