LINDA. tipt na 'The Green Happiness': 13 x zo 'overleef' je Lowlands echt

LINDA. tipt na 'The Green Happiness': 13 x zo 'overleef' je Lowlands echt

Gisteren schudde Lowlands-minnend Nederland even op zijn grondvesten toen de meiden van ‘The Green Happiness’ vertelden hoe we het festival ‘gezond’ en ‘leuk’ kunnen overleven.

| Pim Prins

Kamillethee? Tas vol fruit? Euhh, nee. Wij geven je een lijst met tips die je écht helpen om Lowlands te ‘overleven’.

Lees ook
Lowlands-tips van ‘The Green Happiness’ vallen bij weinig mensen in goede aarde. 

Overleven
De meiden van The Green Happiness hebben inmiddels gereageerd op alle commotie: “Natuurlijk was het allemaal met een knipoog. Heb je zin in wodka in plaats van kamillethee, drink dat dan gewoon.” Fijn, maar dan geven wij ook gewoon een flinke lijst tips waar je op Lowlands écht iets aan hebt. Met een knipoog natuurlijk. Yay.

1. Bereid je voor op de Lowlands-rij
Hutje-mutje met tienduizend(en) zenuwachtige mensen, de zon brandend op het hoofd. “Wanneer gaan de poorten nou open?” vraagt iedereen. Niemand die het weet, maar je hebt vast een drankje dat je met je buurman kan delen.

2. Oefen met klimmen
Train voor Lowlands je beenspieren om de brug naar de Lowlands-camping te kunnen beklimmen. Geloof ons: de Mount Everest is er niets bij. Eenmaal boven wacht je wel een gelukzalig gevoel dat ongeëvenaard zal zijn.

3. Neem geen pomp mee
Geen pomp voor je luchtbed meenemen scheelt bagage én is er al-tijd iemand die zo ijdel is om de prachtige pomp van zijn vader mee te nemen. Hij wil ‘m je vast lenen.

4. Eten doe je alleen op de camping
We kunnen er kort en krachtig over zijn: een gaspit is heilig. Kan inderdaad voor een bakkie thee, maar sleep vooral een tas blikvoer mee. Knakworstjes (proteïne), ragout, tomatensoep uit blik (vitaminen), heerlijk zo’n snack midden in de nacht. Scheelt veel munten, want het eten op Lowlands is duur.

5. Drink koffie, dat houd je op de been
Tussen alle inkakmomenten door heb je een goede boost nodigFairtrade koffie is op zich geweldig, op Lowlands is oploskoffie ook gewoon prima. Kun je je gaspit ook voor gebruiken.

6. Het gaat waarschijnlijk regenen
Want ja, we wonen nog steeds in Nederland en daar regent het altijd. Je kan je dus ook gewoon voorbereiden.

7. De nacht overleef je in drie lagen
De camping is ’s nachts erg koud. Tip: trek om drie uur ’s nachts een tweede laag kleding aan en rond vijf uur een derde laag. Blijf je lekker warm. Kussens? Wij zeggen: thuislaten, want je kan ook gewoon een trui oprollen en daar je hoofd opleggen. Scheelt weer bagage.

Lees ook
Lowlands-liefdesbaby: 8 x jullie leukste, grappigste en bijzonderste festivalverhalen

8. Wees voorbereid: de toiletten stinken
“Gadver, die wc’s? Iedereen poept daar toch?” is een veel gehoorde kreet. Het zal je wellicht verbazen, maar iedereen moet inderdaad weleens een bruine vriend draaien. Mocht je dat niet aankunnen: neem je deodorant mee naar het toilet.

9. Vergeet je tandenborstel niet
Of neem alleen een pak kauwgom mee. Na één dag ruik je toch al niet meer zo fris uit je mond. Je kan je voorstellen hoe dat na drie dagen ruikt, tenzij je flink, maar dan ook flínk poetst.

10. Sla je douche drie dagen over
Scheelt veel muntjes en het kán gewoon op Lowlands. Wil je je toch even opfrissen? Gooi dan snel wat water over jezelf bij de wasbakken.

11. Beschouw partytenten als heilig
Neem een partytent mee: zo’n ding blijkt retehandig bij ieder weertype in Nederland. Je wilt eronder zitten als de zon schijnt, maar óók wanneer het regent. Kortom: godsgeschenk.

12. Slaap gewoon niet
Slaap sowieso zo min mogelijk: je wilt namelijk écht alles meemaken. Inkakker? Herpak jezelf. Het zijn maar drie dagen, moet te doen zijn. Anders zou het zomaar zo kunnen zijn dat je met luchtbed en al eindigt op het feestje in de 24-uurs tent.

13. Vertrouw op de megafoon
Sta je op zondagnacht om vier uur nog lekker te proosten met vrienden dan bekruipt je het idee: shit, als ik morgenochtend maar wakker wordt na drie dagen doorhalen. Geen zorgen: Lowlands maakt iedereen met een megafoon wakker. Dus neem zondagnacht gerust nog een biertje.

Bewaren

SNACKS | LIJSTJE VAN DE DAG | LIFESTYLE

Bron: LINDAnieuws | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Lees dit ook even

Please update your browser