Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

reizen

Op deze stranden kun je de dag doorbrengen voor een prikkie

Op deze stranden kun je de dag doorbrengen voor een prikkie

Even uitwaaien tijdens een dagje strand. Heerlijk, maar al snel een rib uit je lijf. We vertellen je welke stranden een geringe en welke een flinke aanslag zijn op je portemonnee.

| Esmée Oudman

Dat is gebleken uit een onderzoek dat meer dan driehonderd stranden van over de hele wereld vergelijkt.

Lees ook
Waarom kiezen? 14 x bestemmingen voor een stedentrip en strandvakantie in één

Daggie strand

Want laten we eerlijk zijn, niemand zit erop te wachten om twintig euro te betalen voor een ligstoel. De ranking van Travelbird toont je op welk strand je waar voor je geld krijgt. Hierbij is niet alleen gekeken naar de prijs van een stoel of parasol, maar dit is op basis van een volledige dag langs de kust. Dus ook bijvoorbeeld hoeveel je moet neerleggen voor een raketje of biertje wordt meegeteld.

Hier moet je zijn

Als goedkoopste strand in Nederland komt uit de reispeiler het strand op Ameland. Ook IJmuiden en Schiermonnikoog bieden fijne prijzen. Wereldwijd bevinden de drie meest betaalbare stranden zich in Vietnam. Namelijk Cua Dai Beach, City Beach, Long Beach. Hier ben ongeveer vijftien euro kwijt voor een complete dag strand, inclusief lunch, drankjes, zonnecrème én die verrekte ligstoel.

Duur grapje

Vlieland is daarentegen het duurste van de Nederlandse stranden. Hier ben je al snel ruim vijftig euro verder. Ook bij Bloemendaal aan Zee en Noordwijk kost een dagje strand je behoorlijk wat centen. Opvallend is dat twee stranden in Italië ver bovenin in de lijst staan. Dus vermijd voortaan Finale Ligure en Solanas Cagliari als je liever wat geld bespaart.

Jouw vakantiebestemming niet genoemd? Dat kan een goed óf een slecht teken zijn. De volledige lijst met stranden vind je hier.

Meer van dit soort fijne reisberichten? Volg dan LINDA.reizen.

SNACKS | REIZEN

Bron: Travelbird | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer reizen

Lees dit ook even

Please update your browser