Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

reizen

Deze reislustige ouderen houden het lijf soepel met 'bejaardengym' op de camping

Van heel de dag voor de caravan zitten word je niet fit. En dus doen de reizigers in ‘We Zijn Er Bijna’ (Omroep MAX) een lesje ochtendgymnastiek, onder leiding van Lydi. 

| Kirsten Zijderveld

Zij is vroeger gymlerares geweest, dus weet wel van wanten.

Lees ook
Mooie televisie: reislustige ouderen drinken hun regenleed weg in ‘We Zijn Er Bijna’

Jeu de boules
Even ter verduidelijking: de ouderen in We Zijn Er Bijna zitten écht niet heel de dag voor de caravan. Ze gaan vaak genoeg op pad, of dagen elkaar uit voor een potje jeu de boules. Maar toch kan een beetje extra beweging nooit kwaad, vindt Lydi.

Ademhaling
Nog voor het ontbijt staat ze met haar groep in het gras. “Één, twee, en doe maar mee”, zegt ze, terwijl ze de oefening voordoet. Waar de ‘bejaardengym’, zoals ze het zelf noemt, goed voor is? “Nou, voor alles”, hijgt Lydi. “Voor je conditie, voor je ademhaling, eigenlijk voor je hele bewegen.”

Wandelschoenen
En het is fijn dat het lijf soepel wordt gehouden, want in het prachtige Ierland waar ze op reis zijn, wordt de natuur intensief bekeken. De wandelschoenen en afritsbroeken gaan aan om de buurt te verkennen. Gelukkig is het eindelijk zonnig, want de dagen daarvoor is de groep op z’n zachtst gezegd weggeregend.

‘Buiten adem’
Ook op Twitter was het weer genieten, want een deel van de 1.602.000 kijkers typte driftig mee met het vermakelijke programma.

Bekijk het fragment van de ‘bejaardengym’ bovenaan deze pagina. De hele aflevering van We zijn er bijna kijk je hier terug.

Nog meer video’s zien?
Meld je aan bij LINDA.tv voor nog meer video’s & originele LINDA.tv-programma’s.

VIDEO'S | NIEUWS | TV | FRAGMENT GEMIST | REIZEN

Bron: Omroep MAX | Foto: Still video

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer reizen

Lees dit ook even

Please update your browser