reizen

'Reisleiders zijn money-makers': zo gaat het er écht aan toe in de reisbranche

'Reisleiders zijn money-makers': zo gaat het er écht aan toe in de reisbranche

Op vakantie zitten we het liefst op de allermooiste plekken, maar het kan natuurlijk tegenvallen. Reisleiders bieden dan hulp, zou je denken… 

| Kirsten Zijderveld

Uit een artikel van Nieuwe Revu blijkt echter dat (de meeste) reisleiders alleen maar proberen je zo veel mogelijk geld af te troggelen.

Lees ook
Pinnen in het buitenland kan om deze reden een duur grapje worden

Zo veel mogelijk geld verdienen

Dat geld kunnen zij namelijk mooi in eigen zak steken. “Het basissalaris van een reisleider ligt rond de 750 euro. De rest moet je verdienen met commissies”, vertelt reisleider Laura aan Nieuwe Revu. Volgens haar kunnen reisleiders eigenlijk heel weinig betekenen voor vakantiegangers. “Stiekem zijn we daar ook helemaal niet voor. Reisleiders zijn money-makers. We moeten excursies verkopen, extra omzet genereren. We hebben helemaal geen tijd voor vieze kamers, dubbele boekingen of andere bezwaren van toeristen. ”

‘Wens en werkelijkheid liggen ver uit elkaar’

Ze weet ook dat accommodaties er lang niet altijd uitzien als in de folder. “Maar vaak hebben de mensen ook zelf schuld aan dat ze niet krijgen wat ze verwachten. Wens en werkelijkheid liggen nu eenmaal vaak ver uit elkaar en dus moet je je vooraf goed informeren”, zegt ze. “En dan komen ze bij hun reisleiders uithuilen en verwachten dat die ervoor zorgen dat alles goed komt. Dat kunnen wij natuurlijk ook niet.”

Reisleiders liegen

Reisleiders zouden zelfs worden aangemoedigd om tegen reizigers te liegen. “Als iemand klaagt over ongedierte, dan beweer je gewoon dat je je dat niet voor kan stellen.” Nieuwe Revu sprak naast Laura ook andere reisleiders en benadeelde reizigers. Lees hier het hele artikel uit Nieuw Revu hier via Blendle (€).

Waarom we naar betaalde stukken linken? Blendle leest écht alle Nederlandse kranten en tijdschriften, en speurt voor ons naar de mooiste en spraakmakende artikelen. Dit is een korte, gratis samenvatting, zodat jij het belangrijkste nieuws meepakt. Als je geïnteresseerd bent in het volledige verhaal, klik dan door. Dat kost een paar dubbeltjes, maar je krijgt gegarandeerd een prachtig stuk (en je steunt de journalistiek).

Meer van dit soort reisberichten op je tijdlijn? Volg LINDA.reizen dan ook op Facebook.

NIEUWS | BLENDLE TIPT | REIZEN

Bron: Nieuwe Revu | Foto: Getty Images

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer reizen

Lees dit ook even

Please update your browser