Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

reizen

5 x deze nieuwe films zijn de beste inspiratie voor je volgende reis

5 x deze nieuwe films zijn de beste inspiratie voor je volgende reis

Vaak genoeg zijn de plekken waar films worden opgenomen zó mooi dat je er zelf ook naartoe wilt. Deze films, die dit jaar uitkomen, zorgen voor fijne reisinspiratie.

| Kirsten Zijderveld

Van Aladdin tot het Spaanse Todos lo saben: wij zetten ze voor je op een rij.

1. The House by The Sea (La Villa)

Opgenomen in: de Provence in Frankrijk
Film komt uit in: januari

Calanque de Méjean, een schilderachtige baai vlakbij Marseille in Zuid-Frankrijk, was de filmlocatie voor het familiedrama The House by The Sea. Een groep broers en zussen komt terug naar hun ouderlijk huis nadat hun vader een beroerte heeft gekregen. Regisseur Robert Guédiguian zegt dat de plek hem altijd aan theater doet denken: “De kleurrijke kleine huisjes die tegen de heuvels aangebouwd zijn lijken niet meer te zijn dan schijnvertoningen. Het is er melancholisch en prachtig.” Méjean is één van de vele kustdorpjes aan de Côte Bleue van de Provence, met een pittoreske treinroute langs de kust.

2. Everybody knows (Todos lo saben)

Opgenomen in: Torrelaguna, vlakbij Madrid
Film komt uit in: maart

In deze film van de Iraanse regisseur Ashgar Farhari zien we Laura (Penélope Cruz) die van Buenos Aires naar het huis waar ze opgroeide in een dorpje vlakbij Madrid reist voor een bruiloft. Ontvoering, bedreigingen en een voormalige liefde (Paco, gespeeld door Javier Bardem) komen voor in dit Spaanse drama dat gefilmd is in het dorpje Torrelaguna, dat ruim 60 kilometer van Madrid ligt. Torrelaguna heeft onder meer een prachtig plein, een vijftiende eeuwse kerk, een romaanse brug en een tiende eeuwse uitkijktoren. In restaurants als Alfoli de la Sal en Casa Moraleda eet je de lekkerste Spaanse specialiteiten, je kunt er paardrijden en de uitzichten vanuit het nabijgelegen Patones de Arriba zijn ook het bekijken waard.

3. Aladdin

Opgenomen in: Wadi Rum, Jordanië
Film komt uit in: mei

Over een paar maanden kunnen we de nieuwe live-action versie van Aladdin verwachten. De film speelt zich af in het fictieve koninkrijk Agrabah, en is gefilmd in Wadi Rum in Jordanië. Deze vallei met rotswanden van zandsteen en graniet is prachtig om te bezoeken. Je kunt er in een bedoeïenenkamp slapen, kameel rijden en de vierduizend jaar oude Khazali Canyon bekijken.

4. Once Upon A Time In Hollywood

Opgenomen in: Los Angeles, USA
Film komt uit in: juli

Deze negende film van Quentin Tarantino (waarin onder meer Brad Pitt en Leonardo DiCaprio spelen) speelt zich af in 1969, op het hoogtepunt van de hippierevolutie in het nieuwe Hollywood. Voor de film zijn de straten en winkels helemaal omgetoverd tot vintage Los Angeles, en hoewel het meeste daarvan tijdelijk is, kun je een aantal locaties uit de film ook later nog bezoeken. Hollywoods oudste restaurant Musso & Frank Grill bijvoorbeeld, Dan Tana’s Italian in West-Hollywood, bar Frolic Room en tot slot het Hollywood Museum.

Lees ook
Een paradijselijk stukje Griekse vasteland ontdekken? 4 x ga naar Pilion

5. The Lion King

Opgenomen in: Hell’s Gate National Park in Kenia
Film komt uit in: juli

In juli verschijnt ook de live-action versie van The Lion KingDe research trips voor deze film gingen naar Hell’s Gate national park in Kenia, dat 90 kilometer van Nairobi ligt. Het park dankt z’n naam aan de geothermale activiteit die er plaatsvindt. Het spectaculaire landschap bestaat uit diepe kloven, vulkanische rotsen en stofwolken. Er zijn hier weinig leeuwen en tijgers, waardoor je hier als voetganger onbeperkte toegang hebt – iets dat uniek is in Keniaanse parken. Het overige wildlife is er in overvloed: meer dan 103 soorten vogels, buffels, zebra’s, gazelles, hyena’s, antilopes en bavianen.

Nog meer van dit soort leuke reisberichten op je tijdlijn? Volg LINDA.reizen dan ook op Facebook.

VIDEO'S | SNACKS | LIJSTJE VAN DE DAG | LIFESTYLE | BUITENLAND | REIZEN | LEKKER KIJKEN

Bron: The Guardian | Foto: Getty Images

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer reizen

Lees dit ook even

Please update your browser