Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

Advertorial

Fins Lapland: 5 x deze onvergetelijke dingen moet je echt doen als je er bent

Fins Lapland: 5 x deze onvergetelijke dingen moet je echt doen als je er bent

Vissen in een ijswak, sleeën met husky’s: op lapse bodem ga je je niet vervelen. Nu maar hopen dat iemand het noorderlicht aanknipt. 

Dit wil je doen als je er bent.

Lees ook
Magisch Marrakech: 5 x ga er heen en sla deze topplekken niet over

1. Sneeuwschoentrip
Hoor die verse sneeuw knisperen. Maar zonder plastic rackets onder je schoenen zak je meters weg. Boek een tocht bij je hotel.

2. Santa’s Salmon Place
Middenin dit hutje brandt een vuur waarboven het enige gerecht van dit ‘restaurant’ wordt gegrild: zalm. De lekkerste die je ooit zult proeven.

3. Openluchtmuseaum SIIDA
Binnen vind je een mooie tentoonstelling over de Sami – noem ze geen Lappen, dan heb je ruzie. Buiten kun je neuzen in hun oude tenten, hutten en huizen.

4. Op sneeuwsafari
Je ontkomt niet aan een rit op de honden- of rendierenslee. Andere opties: ijsvissen, noorderlicht spotten en hiken over bevroren meren. Elk hotel heeft informatie.

Memorable 💫 #finland #winter #christmas #huskyride

A post shared by ! W A I W A I J E S S (@waiwaijess_) on

5. Santa Claus Village
Geinig kerstspul sla je hier groots in, net als souvenirs van rendierleer en Lapse delicatessen.

LINDA. & TUI selecteren de leukste vakanties van 2018
Ylläs – 8 dagen v.a. €799 p.p.
Voor het ultieme dutje-op-de-heigevoel ga je naar het sneeuwzeker Ylläs. De vrijstaande cottages die opgesteld staan in de bossen van Ylläslompolo zijn modern dan wel traditioneel Fins ingericht en allemaal even knus. Elk huisje is uitgerust met een privésauna en een open haard om je aan te warmen. je sneeuwschoenen hebben ze alvast klaargezet, want wandelen door dit oogstrelende skigebied is een must. O.b.v. 2 personen, incl. vlucht, transfer, 7 overnachtingen en ontbijt.

Tradition Hotel Kultahovi – 8 dagen v.a. € 899 p.p.
Wie het noorderlicht vanuit z’n luie stoel wil aanschouwen, heeft een goeie aan het charmante Tradition Hotel Kultahovi, waar de telescoop op scherp staat in de lounge. En er is meer. Een goed restaurant met lokale specialiteiten als rendiervlees en een magnifiek uitzicht op de naastgelegen bevroren rivier Juuta. O.b.v. 2 personen, incl. vlucht, transfer, 7 overnachtingen en halfpension.

Wilderness Lodge Nellim – 8 dagen v.a. €1.799 p.p.
Een van de best bewaarde geheimen van Lapland is Lodge Nellim, met houten huisjes midden in het sneeuwlandschap, zoals we dat kennen van de plaatjes. Wie zich verzekerd wil weten van sneeuwscooter ritjes, een huskysafari en een perfecte noorderlichtsetting tekent in op deze excursiereis op 350 kilometer boven de poolcirkel. het enige wat je zelf moet doen, is je overgeven aan het natuurschoon dat je in de schoot geworpen krijgt. O.b.v. 2 personen, incl. vlucht, transfer, 7 excursies en 7 overnachtingen, volpension.

Volg LINDA.reizen nu ook via Facebook voor een vrolijke dosis reisberichten op je tijdlijn.

ADVERTORIAL | REIZEN | REISGIDS

Foto: Getty

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Marielle Van DuijvenvoordeMarielle Van Duijvenvoorde

zijn er geweest het is echt adembenemend mooi je waand je voordurend alsof je in een reisgids zit

Meer reisgids

Lees dit ook even

Please update your browser