Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

Advertorial

5 x sla deze tips niet over als je naar Toscane gaat

5 x sla deze tips niet over als je naar Toscane gaat

Een Italiaanse vakantieliefde om te koesteren met zijn romantische steden en glooiende gouden heuvels. Wie Toscane nooit als serieuze optie zag, moet zich nodig achter de oren krabben.

Dit wil je doen als je er bent.

Lees ook
5 x de mooiste en meest magische plekken van Marrakech

1. Il Cavaliere Errante
De beste pizza’s van Siena vind je niet te midden van alle drukte, maar iets daarbuiten. Verlaat de tent niet voordat je ook de overheerlijke tiramisu achter de kiezen hebt.

2. Stia
In dit dorpje wordt nog volop panno casentino geproduceerd, waarmee ze van die prachtige fuzzy winterjassen maken. Koop een groene of oranje en je kunt zo door voor Italiaanse.

3. Arezzo
Liefhebbers van de film La Vita e Bella mogen deze prachtige stad niet overslaan. De romantische pleinen en straten vormden destijds het decor voor één van de mooiste oorlogfilms aller tijden.

4. Aloe & Wolf
Snuffelen tussen luxe vintage. Ook Kate Moss schijnt hier af en toe langs te wippen.

5. Acqua Al 2
Reserveer op tijd voor dit restaurant, want de pasta sampler (vijf soorten pasta) en de blueberry steak mag je gewoon niet missen.

LINDA. & TUI SELECTEREN DE LEUKSTE VAKANTIES VAN 2018
Villa Rinascimento – 4 dagen v.a. €99 p.p.
Wie verzot is op historie, gaat uit logeren in deze vijftien-eeuwse vakantie-villa. Eens het stulpje van de Italiaanse gravin Lucida Mansi, nu een karakteristiek zomerhuis midden in de heuvels van Santa Maria del Giudice. De 31 kamers zijn ruim en elegant, het uitzicht is beeldschoon en de charmante oude steden Lucca en Pisa liggen pal naast de deur. O.b.v. 2 personen, incl. 3 overnachtingen en ontbijt. Eigen vervoer.

Fonte de’ Medici- 4 dagen v.a. €159
Dit berghotel in de Chiantistreek is zo sfeervol ingericht dat het lijkt alsof ze er ieder moment de koninklijke familie verwachten. Het pareltje ligt in het middeleeuwse dorpje Montefiriodolfi – probeer dat nog maar eens uit te spreken met een paar bellen chianti achter de kiezen. Vanaf een ligstoel aan het zwembad kijk je uit over omringende wijn- en olijfgaarden. O.b.v. 2 personen, incl. 3 overnachtingen en ontbijt. Eigen vervoer.


Hotel || Castelfalfi  – 4 dagen v.a. € 419 p.p.
Voor het betere vijfsterrengevoel check je in bij dit Toscaanse landhuis op het platteland van Montaione, te midden van prachtige natuur. Verwacht luxe kamers en zowel binnen- als buitenzwembaden. En dan hebben we het nog niet gehad over de cucuina, waar zelfs de meest kritische Italiaan over jubelt en waar ook low-cara- en veganistische gerechten op de kaart staan. Plus uitgebreide wellness en een megagrote golfbaan. Incl. 3 overnachtingen en ontbijt. Eigen vervoer.

Volg LINDA.reizen nu ook via Facebook voor een vrolijke dosis reisberichten op je tijdlijn.

ADVERTORIAL | REIZEN | REISGIDS

Foto: TUI

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer reisgids

Lees dit ook even

Please update your browser