Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

reizen

Reisadvies Indonesië aangepast na aanslagen: 'Wees alert en vermijd drukte'

Reisadvies Indonesië aangepast na aanslagen: 'Wees alert en vermijd drukte'

Nederlanders die naar Indonesië gaan, moeten na de recente bloedige aanslagen in het land alert zijn en drukte vermijden. Dat adviseert het ministerie van Buitenlandse Zaken.

| Marloes van Wijnen

Het is onduidelijk hoeveel Nederlanders zich momenteel in Indonesië bevinden.

Lees ook
Gezinnen plegen aanslagen in Indonesische stad

‘Wees alert’

Het aangepaste reisadvies beschrijft de laatste ontwikkelingen. “Op 13 en 14 mei vonden bomaanslagen plaats op drie kerken en een politiebureau in de stad Surabaya. Wees alert en probeer plaatsen waar veel mensen samenkomen te vermijden”, aldus het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Geradicaliseerd gezin

De aanslag op het politiebureau is gepleegd door een geradicaliseerd gezin. De Indonesische autoriteiten denken dat een door Islamitische Staat geïnspireerde terreurgroep achter de aanslagen zit.

Vulkaan Mount Merapi

Naast de terreurdreiging wijst het ministerie op nog een actuele dreiging, de recente uitbarsting van de vulkaan Mount Merapi op het eiland Java. “U mag van de autoriteiten niet binnen een straal van 3 kilometer rondom de vulkaan komen. Reis dus niet naar het gebied van de vulkaan”, aldus het advies.

Wil je vaker reisberichten op je tijdlijn? Volg LINDA.reizen dan ook op Facebook. 

NIEUWS | BUITENLAND | REIZEN

Bron: ANP/Buitenlandse Zaken | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer reizen

Lees dit ook even

Please update your browser