reizen

Parijs krijgt door de hele stad fonteinen met prikwater

Parijs krijgt door de hele stad fonteinen met prikwater

Parijs, de stad van de liefde én van fonteinen met bruisend water? Yep. Omdat kraanwater zo passé is, besloot de Franse hoofdstad een koolzuurhoudende upgrade te doen. 

| Suzette Hermsen

Want een echte Parisienne neemt natuurlijk geen genoegen met ordinair plat water.

Lees ook
De wereldberoemde kerstboom voor in New York is weer gevonden en dít is hem

Droge keeltjes
Geintje natuurlijk, maar lekker Frans is het wel. De fontaine pétillante, zoals de springbron lokaal wordt genoemd, bestaat al sinds 2010, maar met de acht bubbelfonteinen die zich momenteel al in de stad bevinden, konden blijkbaar niet alle droge keeltjes worden gevuld.

Hydrateren
Daarom komen er nu meer bubbelexemplaren bij. Het doel: minstens één prikkelfontein in elk van de twintig arrondissementen. Opdat zowel de Parijzenaren als toeristen altijd goed gehydrateerd blijven.

Koolzuurhoudend
Want met ‘gewoon’ water lukt dat niet. Anne le Strat, voormalig loco-burgemeester van Parijs, in 20 Minutes Magazine vertelt: “Mensen vertelden me vaak dat prima leidingwater zouden drinken als het koolzuurhoudend zou zijn. Nu hebben ze geen excuus om het niet te doen.”

In kaart
Vorige week verscheen er al een nieuwe fontein op Square Eugene Varlin en voor december 2018 staan er nog negen exemplaren op de bouwplanning. Waar je de huidige exemplaren kunt vinden? Nou, hier. Heb je ook meteen de rest van alle andere stadsfonteinen in kaart.

SNACKS | LIFESTYLE | BUITENLAND | REIZEN

Bron: CN Traveler | Foto: Pixabay

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer reizen

Meest gelezen

Lees dit ook even

Please update your browser