Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

reizen

Oui, oui, maar nu even geen Paris: zo leef je 48 uur als een God in Lille

Oui, oui, maar nu even geen Paris: zo leef je 48 uur als een God in Lille

Vitrines vol kleurrijke macarons. Smalle kinderkopstraatjes met vintage winkeltjes. En de geur van versgebakken crêpes die je neus binnendringt. Lille is net klein Parijs, maar dan om de hoek.

| Suzette Hermsen

Vanaf Amsterdam rijd je er in drie uur heen en trakteer je jezelf op een weekend du vin en du pain.

Hier moet je zijn in Lille

In Lille is vrijwel alles op loopafstand. Je kunt dus lekker onbezonnen door de stad struinen, kaasplankjes proeven en genieten van een goed glas Sancerre. Reisfanaat Cathelijn Paling vertelt je waar je het lekkerste eten voorgeschoteld krijgt.

Ontbijtje

Bij Be Yourself kun je een lekkere bagel met zalm of scrambled eggs bestellen. De naam zegt het al – er hangt een ontspannen sfeer waar je heerlijk je eigen gang kunt gaan. Nog leuker is een koffietje en een Franse croissant halen bij de bekende boulangerie Paul. Een waar begrip, waar je al ruim 125 jaar de lekkerste taartjes eet. Ga dus zeker nog een keer terug om dat Franse citroen- of chocoladetaartje te eten. Of allebei, natuurlijk.

 

Lees ook
5 x dit moet je doen in het sprookjesachtig mooie Marrakech

Brunch & lunch

Vanaf 12.00 uur op dinsdag tot en met zaterdag kun je terecht bij Tous Les Jours Dimanche. En dat wil je. Je wil er zelfs nét iets eerder zijn. Want vlak voor de klok middaguur slaat, gluren er al mensen door de grote ramen of lopen ijsberend heen en weer. Tous Les Jours Dimanche is namelijk een walhalla voor brunch- en cakeliefhebbers. Het is een lunchroom, Salon de Thé en boulangerie in één. Proef een van de huisgemaakte quiches, of ga voor de aubergine-lasagne. En sluit af met de speculoos cheesecake (ja, dat bestaat – dank God), uiteraard gebakken in eigen boulangerie.


On the go

De lekkerste crêpes haal je gewoon op straat. Je ruikt ze al van verre, dus volg die overheerlijke zoete geur en je komt vanzelf uit bij een van de kraampjes rondom het grote stadsplein Place du Général-de-Gaulle. De wafels zijn ook niet verkeerd natuurlijk, zo vlak over de grens. Ben je op zondag in Lille? Dan haal je het lekkerste spul op de Marche de Wazemmes. Elke zondag worden de straten afgezet en transformeert deze wijk in een van de grootste en kleurrijkste markten van Frankrijk.

Marche de Wazemmes

Borrel

Lille is met zijn gezellige kroegjes, heerlijke wijnen en goddelijke kazen een borreltijd-paradijs. Ga je voor de Franse wijnen? Plof dan neer in een van de Chesterfield stoelen bij BiBoVino en vergeet niet een proefkaasplank te bestellen. Liever bier? Voor een half litertje speciaal schuif je aan bij de Fransen aan de lange eettafel in de werfkelder van La Capsule. Heb je een Airbnb geboekt, koop dan wat kaasjes bij Philippe Olivier op de Rue du Cure Saint-Etienne en scoor om de hoek een fles wijn bij Vins Gourmands. En ja, een verse baguette haal je natúúrlijk bij Paul.

 

Lees ook
8 x dit zijn de lekkerste snacks on-the-go in New York

Diner

Le Bistrot Lillois is een kneuterig huiskamerrestaurant op Rue de Gand met een traditionele Franse keuken en streekgerechten. De menukaart lijkt een beetje op je werkstuk uit groep 8, maar dat doet niets af aan het eten. Voor een goed stuk vlees ga je naar Babe. Boire. Manger. Aanraders zijn de rijke planken charcuterie, carpaccio of steak tartarte.

Meer lezen van Cathelijn Paling? Op haar website 20-Something schrijft ze onder meer over haar passie voor verre reizen. En wil je lekker veel reisberichten op je tijdlijn: volg LINDA.reizen dan ook op Facebook. 

SNACKS | LIFESTYLE | BUITENLAND | REIZEN

Bron: Cathelijn Paling | Foto: Cathelijn Paling

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer reizen

Lees dit ook even

Please update your browser