reizen

Opletten geblazen: het personeel van deze vliegtuigmaatschappijen staakt vandaag

Opletten geblazen: het personeel van deze vliegtuigmaatschappijen staakt vandaag

Piloten en het cabinepersoneel van luchtvaartmaatschappij Alitalia en Vueling zijn klaar met de, volgens hen, ‘slechte arbeidsvoorwaarden’ bij hun werkgever. Daarom staken medewerkers vandaag. 

| Maaike van de Graaf

Mocht je dus een vlucht met één van die twee maatschappijen hebben geboekt, loop je kans op vertraging of zelfs annulering.

Lees ook
Cabinepersoneel KLM gaat 24 uur staken in januari

Staken
Zowel Duits, Iers, Italiaans als Portugees luchtvaartpersoneel gaat staken. Piloten en cabinemedewerkers van Alitalia leggen de hele dag hun werk neer, bij Vueling staken ze van 10.00 tot 14.00 uur. Met de staking eisen zij een plek aan de onderhandelingstafel, ze willen ‘betere arbeidsvoorwaarden’.

Ryanair
Ook personeel van Ryanair dreigde vandaag met een staking omdat de luchtvaartmaatschappij de pilotenvakbonden zouden negeren. Toch heeft de maatschappij zojuist laten weten bereid te zijn de vakbonden te erkennen. Of de staking van het Ryanair-personeel nog doorgaat is onduidelijk.

Gevolgen voor Nederlanders
Nederlandse passagiers die vandaag met het vliegtuig uit Italië, Portugal, Ierland of Duitsland naar Nederland komen, kunnen last hebben van de stakingen. Ook reizigers uit Nederland die naar de Duitse Ryanair-basis in Weeze moeten, lopen kans op vertraging of annulering van de vlucht.

NIEUWS | BUITENLAND | REIZEN

Bron: NU.nl | Foto: ANP foto

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer reizen

Meest gelezen

Lees dit ook even

Please update your browser