Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

reizen

Hoezee voor het OV: openbaar vervoer in Luxemburg binnenkort gratis

Hoezee voor het OV: openbaar vervoer in Luxemburg binnenkort gratis

Luxemburg is het eerste land ter wereld waar je binnenkort gratis kunt reizen met de trein, tram en bus. De regering wil meer aandacht besteden aan het milieu. 

| Kirsten Zijderveld

Eerder dit jaar werd al besloten dat kinderen en jongeren onder de twintig jaar niet meer hoefden te betalen voor het openbaar vervoer.

Openbaar vervoer Luxemburg

Het gratis reizen met het openbaar vervoer is een idee van minister-president Xavier Bettel, die onlangs werd herkozen voor een tweede termijn. De hoofdstad Luxemburg is één van de plekken waar de meeste files staan ter wereld. Er wonen 110.000 mensen, maar daarnaast reizen er nog eens 400.000 af naar de stad voor hun werk.

De grens over

Het land Luxemburg heeft 600.000 inwoners, maar bijna 200.000 mensen komen dagelijks – veelal met de auto – vanuit Frankrijk, België en Duitsland de grens over om in Luxemburg te werken. Het gratis reizen met het openbaar vervoer moet vanaf aankomende zomer ingaan.

NIEUWS | BUITENLAND | REIZEN

Bron: The Guardian | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer reizen

Lees dit ook even

Please update your browser