Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

reizen

'It's time for Africa': in deze twee landen vind je gegarandeerd het 'echte Afrika'

'It's time for Africa': in deze twee landen vind je gegarandeerd het 'echte Afrika'

Als je een reis naar Afrika boekt, stuit je al snel op landen als Zuid-Afrika en Tanzania. Maar met tropische foto’s van Kaapverdië en ontbijten naast giraffen als standaard vraag je je af: waar vind je tegenwoordig nog het échte Afrika?

| Suzette Hermsen

Reisblogger Hannah Sophia trekt werkend de wereld over en deelt haar ‘ontdekte geheimen’. Deze keer: Burkina Faso en Oeganda.

Onverwachts mooi: Burkina Faso

Burkina Faso betekent letterlijk ‘land van de oprechte mensen’ en daar is geen woord aan gelogen. Nergens ter wereld vind je gastvrijheid zoals in dit vergeten land in West-Afrika. Burkina Faso is bovendien niet alleen heel gastvrij, maar ook super betaalbaar om doorheen te reizen. En naast geweldige mensen vind je er ook nog geweldige natuur. Durf je eens buiten de standaard bestemmingen te denken? Laat je dan verrassen door ongerepte natuur en een cultuur die je voor altijd bij zult blijven.

Zo reis je

Burkina Faso heeft leuke simpele en luxe hotels die je gemakkelijk via Tripadvisor, Expedia of Agoda.com kunt boeken. Qua reizen is het het leukst om zelf met een gehuurde jeep het land te verkennen. Er zijn ontzettend veel websites die concurreren met aanbiedingen, daarom is het verstandig goed onderzoek te doen voor je vertrekt. Europcar is ook actief in Burkina Faso en biedt naast mooie aanbiedingen goede service. Bovendien kun je je auto daar ook ter plekke huren. Een prima optie als je niet zo van plannen houdt. Of Burkina Faso veilig is om doorheen te reizen? Een groot deel van het land wel, maar een deel ook niet. Bekijk hier het officiële reisadvies.

Beste reistijd: in juli en augustus is het regenseizoen in Burkina Faso. Het beste kun je dan ook reizen in september en oktober. De gemiddelde temperatuur ligt dan rond de 32 graden.

 

Alle kanten op in Oeganda

Een bestemming die inmiddels steeds vaker als vakantiebestemming wordt getipt is Oeganda. Het land, dat ook wel ‘de parel van Afrika’ wordt genoemd, heeft alles in zich voor een geweldige vakantie. Wil je gorilla’s zien en een buitengewone mooie rondreis maken? In het oostelijk gelegen land in centraal Afrika ligt de nadruk op safari’s en spectaculaire vakanties. Toch kun je in Oeganda ook het onontdekte Afrika goed vinden. Bijvoorbeeld in Kibinge, bekend om zijn heerlijke koffiebonen die tegenwoordig overal in Nederland verkrijgbaar zijn. Je hebt hier heerlijk lokaal eten, wordt toegezwaaid waar je ook gaat, en maakt overal nieuwe vrienden.

Zo reis je

Oeganda is prima te bestieren met het openbaar vervoer. Als je de tijd hebt tenminste. Duurt het je allemaal veel te lang, dan is een auto huren ook een prima (betaalbare) optie. Ideaal is om direct na aankomst naar de hoofdstad Kampala te gaan om daar je auto te huren. Roadtrip Uganda wordt gerund door Nederlanders en verhuurt prima auto’s met en zonder chauffeur. Avonturiers krijgen hier ook meteen alle spullen mee die je nodig hebt om te kamperen. Slaap je liever met een vast dak boven je hoofd? Airbnb, Tripadvisor en Booking.com zijn ook in Oeganda actief met verschillende hotels in variërende prijsklassen. Oeganda is vrij veilig om doorheen te reizen. Bekijk hier het officiële reisadvies.

Beste reistijd: Oeganda kent twee regenperiodes. April-mei en oktober-november. De beste maanden voor een reis door Oeganda zijn januari, februari, eind mei, juni, juli, augustus en begin september.

Lees ook
Hannah (29) reist werkend de wereld rond: ‘Nederland voelt nu als vakantieland

Hannah Sophia volgen tijdens haar reizen? Bezoek haar website of volg haar via Instagram @hannahsophiastories

SNACKS | LIFESTYLE | BUITENLAND | REIZEN

Bron: Hannah Sophia | Foto: Hannah Sophia

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer reizen

Lees dit ook even

Please update your browser