Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

reizen

Dit Belgische gezin knapte schoolbus op en reist nu Europa rond in een hostel op wielen

Tim, Valerie, dochter Fenna (3) en hond Lewis maken roadtrips door Europa met hun rijdende hostel ‘Nomads Bus’. Voor komende zomer staat Noorwegen op de planning. Goed nieuws: er zijn nog bedjes vrij.

| Kirsten Zijderveld

“Iedereen die wil mag instappen en deel uitmaken van onze familie”, zeggen ze in de video die over hun avontuur gemaakt werd.

Lees ook
Vervoer nodig in het buitenland? 5 x deze vervoersmiddelen zijn dan ‘uberhandig’

Zomertour Noorwegen

“We hoeven niet te beslissen waar we willen wonen. We kunnen mensen in huis hebben, daar houden we van, en we kunnen onze levenservaringen met hen delen.” Al drie jaar woont het Belgische gezin in de bus. Ze nemen gasten van over de hele wereld mee naar de mooiste plekjes in (voornamelijk) Europa. Eind deze maand beginnen ze aan hun zomertour door Noorwegen.

Prachtige landschappen

In Noorwegen zijn ze één keer eerder geweest, maar ze willen nog meer van het land zien. “Noorwegen is ideaal, want als je naar buiten kijkt is het een onophoudelijke film met prachtige landschappen.” Het enige dat vaststaat is het begin- en eindpunt van de trip. Alles wat daar tussen ligt bepalen ze samen met de gasten. “Je kunt niet verdwalen of verkeerd rijden, want overal waar je terecht komt is het mooi.”

Dakterras

In de bus zijn zes slaapplekken voor gasten en wie met de ‘nomads’ meereist, wordt vanzelf onderdeel van de familie. “We proberen iedereen erbij te betrekken en doen veel samen, zoals het dakterras klaarmaken, groente snijden voor het avondeten of hout hakken voor het kampvuur.” En tussen het rijden door (hoewel dat lang zo saai niet is), gaan ze graag hiken, surfen, spelletjes doen of genieten van het uitzicht vanaf het dakterras.

Bekijk de trailer van de video bovenaan deze pagina. De volledige video bekijk je hier. Wil je mee op reis? Boeken kan hier.

Meer van dit soort berichten op je tijdlijn? Volg LINDA.reizen dan ook op Facebook.

VIDEO'S | SNACKS | BUITENLAND | REIZEN

Bron: The Nomads Bus | Foto: Still video

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer reizen

Lees dit ook even

Please update your browser