Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

reizen

Nieuwe schilderachtige treinreis brengt je van Minas Gerais naar Rio de Janeiro

Nieuwe schilderachtige treinreis brengt je van Minas Gerais naar Rio de Janeiro

Brazilië wordt ook wel het land zonder treinen genoemd, maar over een paar maanden komt daar een heel, heel klein beetje verandering in.

| Suzette Hermsen

Een schilderachtige treinreis, speciaal in het leven geroepen voor toeristen, leidt je dan door twee prachtige deelstaten van Brazilië: Minas Gerais en Rio de Janeiro.

Uitstappen

De reis begint in Cataguases (Minas Gerais) en eindigt in Três Rios (Rio de Janeiro), en onderweg passeer je zes plaatsen: Leopoldina, Recreio, Volta Grande, Além Paraíba, Chiador (in Minas) en Sapucaia (in Rio). En het leuke is, je kunt overal uitstappen om de boel te verkennen. Als dat geen ideaal reisprogramma is.

Feest en weekenden

Maar, Brazilië is en blijft het land zonder treinen, dus heel hard van stapel lopen ze niet: de toeristentrein rijdt alleen op zaterdagen, zondagen en feestdagen.

160 kilometer

De treinen zijn al gerestaureerd en worden momenteel klaargemaakt om toeristen binnenkort te verblijden met de 160 kilometer lange route. Wij weten wisten het allang: lang leve het ov.

NIEUWS | BUITENLAND | REIZEN

Bron: Catra Calivre | Foto: Getty Images

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer reizen

Lees dit ook even

Please update your browser