Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

reizen

Nieuwe én goedkopere sneltrein brengt je vanaf 2019 in rap tempo van Barcelona naar Madrid

Nieuwe én goedkopere sneltrein brengt je vanaf 2019 in rap tempo van Barcelona naar Madrid

Wil je altijd nog een keer naar Barcelona en Madrid, maar kun je maar niet kiezen? Vanaf 2019 hoeft dat ook niet meer. Dan zouden wij het gewoon lekker allebei doen. 

| Suzette Hermsen

Een spiksplinternieuwe trein met de naam Eva brengt je dan namelijk in rap tempo van Barcelona naar Madrid.

Lees ook
3 x foodhallen in Madrid waar Nederland nog een puntje aan kan zuigen

Vernieuwde tehnologie
Of die treinrit niet allang bestond? Dat wel. Bij zusterdienst Ave. Maar die was een stukkie duurder. Volgens de Spaanse minister Íñigo de la Serna betekent dat overigens niet dat het nieuwe voertuig minder veilig is. Het zou de vernieuwde technologie zijn waardoor de ticketprijzen lager uitvallen. De Eva-lijn rijdt namelijk bijna volledig automatisch.

Extra tapas voor jou
De treinreis zal drie uur duren en gaat 20 tot 25 procent minder kosten dan de huidige treintickets van €98. Dat voordeel zou dus zomaar eens kunnen oplopen tot €25. Verzet ook weer geen bergen, maar toch. In Spanje krijg je voor een paar euro zo’n heerlijke schaal tapas voorgeschoteld. Of een kan sangria…

Vijf keer per dag
Wanneer de trein precies zal gaan rijden is nog niet helemaal duidelijk, maar gesproken wordt over begin januari. Vijf keer per dag zal de Eva dan heen en weer racen tussen het centraal station van Madrid en het nieuwe El Prat de Llobregat station, dichtbij Barcelona Airport. Kaartjes koop je online, maar dus wel pas in 2019. Tijd, kun je nog nét iets sneller gaan?

Kun je niet wachten tot 2019? Begrijpen we. Als je deze maand via TUI een reis naar Barcelona boekt, krijg je €50 kassakorting. Wat we al zeiden: daar kun je véél tapas van bestellen. 

Meer van dit soort vrolijke berichten op je tijdlijn? Volg LINDA.reizen nu ook op Facebook. Lijkt die winter nét iets minder lang te duren. 

NIEUWS | BUITENLAND | REIZEN

Bron: CN Travel | Foto: Google Maps

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer reizen

Lees dit ook even

Please update your browser