Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

reizen

Skydiven is zó passé: in Nieuw-Zeeland kun je nu als menselijke katapult de lucht in

Heb je het helemaal gehad met bungeejumpen en skydiven? Het avontuurlijke Nieuw-Zeeland is nu nog avontuurlijker geworden: je kunt daar namelijk een menselijke katapult spelen.

| Stijn de Vries

Het is wel voor de echte waaghals bedoeld: je vliegt met bijna honderd kilometer per uur door de lucht.

Hartslag honderdduizend

De Nevis-vallei op het Nieuw-Zeelandse Zuidereiland is de droom van menige adrenalinejunk. Behalve dat ze daar het commercieel bungeejumpen introduceerden, hebben ze nog iets nieuws bedacht als je hart nog niet hard genoeg in je keel bonst: de Nevis Catapult. 

Katapult

Bij het bungeejumpen val je naar beneden en word je door het elastiek weer enkele keren omhoog getrokken. Maar bij de katapult schiet je eerst naar voren met snelheden van bijna honderd kilometer per uur op een gezellige hoogte van honderdvijftig meter. De ervaring duurt drie à vier minuten. Je moet minstens, eh, dertien (!) jaar oud zijn en minimaal 27 kilo (!) wegen. Voor honderdvijftig euro mag je van hondervijftig meter hoog weggeschoten worden. Benieuwd naar hoe dat eruitziet? Kijk dan de video hierboven.

Lees ook
Maleisische vader maakt stampij door te bungeejumpen met piepjonge dochter

SNACKS | OPMERKELIJK | BUITENLAND | REIZEN

Bron: CNN Travel | Foto: James Morgan

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer reizen

Lees dit ook even

Please update your browser