Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

reizen

De wereldberoemde kerstboom voor in New York is weer gevonden en dít is hem

De wereldberoemde kerstboom voor in New York is weer gevonden en dít is hem

Dacht je dat jij het zwaar had tijdens je jaarlijkse zoektocht naar de perfecte kerstboom? Dan moet je maar blij zijn dat je niet in de schoenen van het Rockefeller Center staat. 

| Suzette Hermsen

Althans, in de schoenen van degene die jaarlijks de wereldberoemde kerstboom voor bíj het Rockefeller Center moet fixen.

Lees ook
New York, New Yooooork: 7 x tips voor tijdens de kerstdagen

Zoektocht
Halloween is nog niet eens voorbij, maar in New York zoeken ze al enige tijd koortsachtig naar de kerstboom die ook dit jaar de boel bij het Rockefeller Center moet aankleden. Daar kun je eigenlijk ook niet vroeg genoeg mee beginnen, want waar vind je in hemelsnaam een boom die én gigantisch groot is en waarvan de naalden niet tot huilens aan toe (bij jou dan) naar beneden dwarrelen?

Een serieuze verhuizing
Nou, die vind je blijkbaar in Pennsylvania: zo’n vierhonderd kilometer van de plek waar de kerstboom uiteindelijk komt te staan werd de perfecte spar uiteindelijk gevonden. Een Noorse Spruce, en dit is hem:

Op z’n New Yorks
Volgens het Rockefeller Center wordt de boom op 11 november de stad ingereden, alwaar hij zal worden aangekleed met 50.000 (!) gekleurde led-lampjes. En – want we zijn wel in New York – met als piek een ster van Swarovski-kristal.

Lekker lang genieten
De boom zal zoals ieder jaar ‘aangestoken’ worden tijdens de NBC live-uitzending van Christmas in Rockefeller Center, die dit jaar wordt uitgezonden op woensdag 29 november. Toeristen (en natuurlijk de bewoners van New York) kunnen daarna tot 7 januari van het gigantische gevaarte genieten.

SNACKS | BUITENLAND | REIZEN

Bron: Travel and Leisure | Foto: Pixabay

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer reizen

Lees dit ook even

Please update your browser