Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

reizen

Door deze Noorderlicht-serie is Nederlandse piloot plotsklaps 'Photographer of the Year'

Door deze Noorderlicht-serie is Nederlandse piloot plotsklaps 'Photographer of the Year'

De Nederlandse piloot Christiaan van Heijst heeft als hobby om tijdens zijn vliegreizen foto’s vanuit de cockpit te maken. Geen onverdienstelijke hobby, blijkt nu. 

| Suzette Hermsen

Een nachtserie die Van Heijst van het Noorderlicht schoot, heeft hem namelijk de prijs opgeleverd van de International Photographer of the Year.

Lees ook
5 x naar het Noorderlicht zonder meteen een lening af te hoeven sluiten 

Mens en techonologie

Van der Heijst won de prijs in de categorie International Discovery. “Een combinatie van de mens en technologie in een warme omgeving van de cockpit, in zijn natuurlijke habitat”, aldus het eindoordeel van de jury.

Automatische piloot

Bang als je binnenkort bij de piloot in het vliegtuig stapt, hoef je niet te zijn. Aan NOS vertelt hij dat alleen op grote hoogte fotografeert, als er geen druk is en de automatische piloot het werk doet.

Meer foto’s van Christiaan van Heijst vind je op Instagram of op zijn website

Meer van dit soort leuke reisberichten in je leven? Volg LINDA.reizen dan nu ook op Facebook. Liever linea recta naar het Noorderlicht? Dat kan natuurlijk ook

SNACKS | BUITENLAND | REIZEN

Bron: NOS | Foto: Getty Images

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer reizen

Lees dit ook even

Please update your browser