Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

reizen

Nederlanders gingen nog nooit zo vaak op vakantie als in 2017 (en hier gingen ze naartoe)

Nederlanders gingen nog nooit zo vaak op vakantie als in 2017 (en hier gingen ze naartoe)

2017 was beslist geen slecht vakantiejaar voor ons Nederlanders. We gingen namelijk nog nooit zo vaak op vakantie naar het buitenland als afgelopen jaar. 

| Maaike van de Graaf

We trokken er maar liefst negentien miljoen keer op uit. Dat is zeven procent meer dan in 2016, blijkt uit cijfers van NBTC-NIPO Research.

Lees ook
Van IJsland tot Dubai: 16 x hier viert bekend Nederland kerstvakantie

Vakantiegangers ten top
In totaal zijn er meer dan 36 miljoen vakanties in zowel Nederland als buitenland geboekt, die werden ondernomen door 13 miljoen Nederlanders. Dat is zo’n 82 procent van de bevolking.

En waar gingen we naartoe?
Duitsland, Frankrijk en Spanje waren favoriete bestemmingen in het buitenland. Ook Griekenland ontving in 2017 meer Nederlanders dan in de jaren daarvoor. Turkije viel voor het eerst dit jaar juist buiten de top tien vanwege de politiek onrust en terreurdreiging. Uiteraard werd er ook op vakantie gegaan in eigen land en trokken de meesten erop uit naar de Veluwe. 

En mocht je nou denken: ik wil wel eens wat anders dan Duitsland, Frankrijk of de Veluwe: hier vind je de top tien landen die je volgens de Lonely Planet écht moet bezoeken. 

NIEUWS | BUITENLAND | REIZEN

Bron: ANP | Foto: ANP foto

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer reizen

Lees dit ook even

Please update your browser