Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

reizen

Nederlands stel verzamelt miljoen dollar voor wereldreis (en dat lijkt nog te lukken ook)

Nederlands stel verzamelt miljoen dollar voor wereldreis (en dat lijkt nog te lukken ook)

De één krijgt een roos tijdens Valentijnsdag, student Hilde Borgmans (22) kreeg van haar vriend een complete wereldreis cadeau. 

| Suzette Hermsen

Al moest ze daar wel eerst nog even iets voor doen: een miljoen dollar bij elkaar schrapen. LINDAnieuws belde haar op.

Lees ook
Stel maakt wereldreis van 17 jaar en is inmiddels vier kinderen verder

Nieuwsgierig 
“Mark had op Valentijnsdag een ontbijtje op bed gemaakt toen hij ineens vroeg wat ik ervan zou vinden om bekend te worden”, vertelt Hilde. “Toen werd ik meteen nieuwsgierig.” De Veldhovense Mark Rommers (29) vertelde zijn vriendin vervolgens wat hij van plan was: samen een wereldreis maken.

Een catchy bedrag
“Om dat werkelijkheid te laten worden, had Mark bedacht dat we een miljoen dollar bij elkaar moesten zien te krijgen door advertentieruimte op een speciaal daarvoor opgerichte reiswebsite aan te bieden. En het werkt. We hebben inmiddels al 17.500 dollar binnen. Waarom we precies een miljoen willen? Dat is voor de marketing een lekker catchy bedrag en bovendien kun je dan écht alles doen wat je wilt. Niet alleen de highlights afgaan, maar ook de minder bekende en daardoor soms duurdere plekken opzoeken.”

Groeien
Het stel – dat sinds januari dit jaar samen is – heeft nog geen exacte vertrekdatum en ook geen haast. Hilde: “Eerst het bedrag maar eens bij elkaar zien te krijgen. We hebben nu vooral in onze eigen omgeving gelobbyd en hopen dat we blijven groeien waardoor we steeds meer naamsbekendheid krijgen. Bedrijven kunnen betalen voor een advertentie, maar ze kunnen bijvoorbeeld ook een hotelovernachting of een etentje aanbieden. Alles is welkom”

Lees ook
Drukke ouders zien zoontje te weinig, verkopen hun huis en gaan op wereldreis

Miljonair
Het idee dat de twee over een tijdje misschien miljonair zijn, vindt Hilde heel bizar, maar ook te gek. “Het maken van een wereldreis is altijd al een droom van me geweest en ook van Mark. Dat we dat nu samen gaan doen en ook nog op deze manier is gewoon geweldig. Spannend? Dat ook. We zijn nog niet heel lang samen, maar hebben het super, dus we gaan er helemaal vanuit dat dat goed gaat.”

Malediven
De exacte reis is nog niet uitgestippeld, maar één ding is zeker: “We beginnen op de Malediven. Dat is echt een droomlocatie. Verder heb ik laatst een roze meer in Australië gespot en een zwart strand op Hawaï. En we willen heel graag een helikoptervlucht boven de Grand Canyon maken. En o ja, overnachten in een hotel midden in de rimboe. Nou ja, je hoort het: genoeg te doen. Maar eerst dat enorme bedrag bij elkaar zien te krijgen.”

NIEUWS | INTERVIEW | REIZEN

Bron: Hilde Borgmans | Foto: Hilde Borgmans

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer reizen

Lees dit ook even

Please update your browser