Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

reizen

Nederlandse vakantiegangers zijn niet goed voorbereid op natuurrampen

Nederlandse vakantiegangers zijn niet goed voorbereid op natuurrampen

Iedereen kijkt ernaar uit en wil er het beste uithalen: je vakantie. Waar we tijdens het voorbereiden van onze vakantie vaak niet aan denken zijn natuurrampen. Een meerderheid van de Nederlandse vakantiegangers is dan ook niet goed voorbereid op een natuurramp.

| Amber Engelbracht

Dat blijkt uit onderzoek onder ruim 700 mensen van het Rode Kruis.

Geen idee bij natuurrampen

De meeste Nederlanders geven aan dat zij niet weten wat zij moeten doen wanneer ze tijdens een vakantie te maken krijgen met een aardbeving (60 procent), overstroming (56 procent), een orkaan of tyfoon (63 procent) of een aardverschuiving (bijna 80 procent). Ook heeft bijna de helft van de Nederlanders geen idee wat zij moeten doen bij een natuurbrand.

Contact bij een noodsituatie

Ook gaf bijna 60 procent van de ondervraagden aan dat zij geen idee hebben met welke instantie zij contact moeten opnemen in een noodsituatie. Eerder riep het Rode Kruis mensen al op om een noodplan te maken. Het is namelijk van belang dat iedereen weet hoe hij of zij moet handelen in een noodsituatie.

Lees ook
Dit zijn dé reisbestemmingen voor 2019 (en dat ook nog eens geselecteerd per maand)

Voorbereidingen bij vakantie

Tijdens het bepalen van een vakantiebestemming is het risico van natuurgeweld voor vakantiegangers niet eens van invloed. Wel houdt bijna vier op de vijf Nederlanders die een reis buiten Europa maakt, rekening met het risico op infectieziekten.

SNACKS | LIFESTYLE | REIZEN

Bron: ANP | Foto: Getty Images

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer reizen

Lees dit ook even

Please update your browser