reizen

4 x dit moet je vooral niet vergeten te doen als je in Florence bent

4 x dit moet je vooral niet vergeten te doen als je in Florence bent

De Toscaanse hoofdstad Florence stelt nooit teleur. Ben je er nog nooit geweest? Ga dat dan maar héél snel doen. Ook als je er al wel eens geweest bent trouwens. 

| Suzette Hermsen

Want van Italië krijg je nooit genoeg.

Lees ook
13 x Italiaans beeld(ig): waarom we ieder jaar weer op vakantie naar Italië willen

Tips
Eenmaal daar is het natuurlijk fijn als je wat tips hebt. Dan kun je de Lonely Planet induiken of heel Tripadvisor afspeuren, maar je kunt ook deze tips ter harte nemen. Gaat-ie dan: 5 x tips van onze redacteur Lisa Koetsenruijter die een half jaar in Florence rondstruinde én woonde.

1. Restaurant Il Santo Bevitore
Simpel, doch zeer smakelijk eten, eigenlijk precies zoals de Italiaanse keuken is. Goddelijke zelfgemaakte (gevulde) pasta bijvoorbeeld. Reserveren (da’s prenotare in het Italiaans) is aangeraden.

Aubergine, tomato pasta at the lovely #ilsantobevitore #florence #firenze #lunch

A post shared by Sunday Times Food (@sundaytimesfood) on

2. De wijnbar daarnaast
Mocht je er niet terecht kunnen: een deur verderop zit Il Santino, het ‘kleine broertje’ van dit restaurant en een pico bello wijnbar met al even lekkere antipasti. Bruschetta met mozzarella en ansjovis, of gewoon een portie vers gesneden prosciutto. Kan je ook makkelijk een hele avond mee vullen.

3. Museum La Specola
Florence staat bekend als geboorteplaats van de Renaissance-kunststroming. Natuurlijk is het belangrijk om De Geboorte van Venus en de David van Michelangelo te zien, maar mocht je even zin hebben in iets anders, dan is museum La Specola een aanrader. Bonuspunt: het is er lang niet zo druk als in veel andere Florentijnse musea.

La Specola staat vol met opgezette dieren, maar dat is niet het hoogtepunt uit de collectie. Dat zijn namelijk de wassen anatomische modellen van opengesneden mensen. Fascinerend, doch niet geschikt voor mensen met een zwakke maag.

4. En ja, toch wel – De Dom opklimmen
Toch nog even terug naar die Renaissance, want de Dom van Florence (officiële kerknaam Santa Maria del Fiore) is een architectonisch hoogtepunt uit die periode. De koepel die de Italiaanse Filippo Brunelleschi ervoor bedacht, bestaand uit twee op elkaar leunende schalen, was namelijk revolutionair.

En goed nieuws: je kunt die koepel beklimmen. Van binnen, tussen de twee schalen dus. Wellicht moet je er even voor in de rij staan, maar de tocht naar boven en het uitzicht zijn dat zeker waard. Nog een waarschuwing: niet geschikt voor claustrofobische vakantiegangers.

☀️🍋 I t a l i a n S u m m e r #florence #italy #duomoflorence

A post shared by A N G I E (@angelina_aureliaa) on

Lees ook
In dit Italiaanse dorp op Sardinië kun je voor één euro een huis kopen

Graag € 25 korting ontvangen voor een tripje Florence? Heb jij even geluk, want deze maand krijg je dat bij een boeking via TUI.  

SNACKS | BUITENLAND | REIZEN

Bron: LINDAnieuws | Foto: Pixabay

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer reizen

Meest gelezen

Lees dit ook even

Please update your browser