reizen

Miriam (33) leeft al 6 jaar in de wildernis: 'Ik voel mij sterker dan ooit'

Miriam (33) leeft al 6 jaar in de wildernis: 'Ik voel mij sterker dan ooit'

In 2015 spraken wij de 33-jarige Miriam Lancewood, die samen met haar man Peter (63) in ‘de bush’ van Nieuw-Zeeland woont. Hoe is het nu met deze avonturier? 

| Malu Pesulima

Afgelopen week was ze even in Nederland en Metro sprak met haar.

Lees ook
Miriam leeft in de bush: ‘Met mijn mes rende ik een uur achter die geit aan’

‘We zijn nooit ziek’
“Het leven in is Nieuw-Zeeland ongelofelijk mooi en ik mis de moderne maatschappij als kiespijn”, vertelt ze aan de krant. “In de natuur voel ik mij sterker dan ooit, we zijn heel erg fit, hebben veel energie en zijn nooit ziek. Het eerste jaar vond ik het echt wel moeilijk hoor, toen was ik bang voor alles: bang in het donker, bang voor wilde dieren, maar inmiddels heb ik die angsten overwonnen: ik voel mij nu als een kind in de achtertuin.”

‘Natuur is onze beste vriend’
Of Miriam zich weleens eenzaam voelt? Totaal niet: “De natuur is onze beste vriend. Het is alsof er een muur is weg gevallen, ik ben meer verbonden met mijn eigen lichaam. We komen af en toe wel mensen tegen en dat is dan ontzettend leuk. Jagers bijvoorbeeld en die geef ik dan brieven mee om te posten, zodat ik toch in contact blijf met familie en vrienden.”

Deo
Oh, en voor wie het zich afvraagt: het stel gebruikt nog steeds geen deodorant: “Niet dat we stinken hoor, we ruiken vooral naar rook, van ons kampvuur, haha.”

Het hele interview met Metro lees je hier.

NIEUWS | LIFESTYLE | REIZEN | HOE IS HET NU MET

Bron: Metro | Foto: Jairam Patel

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer reizen

Meest gelezen

Lees dit ook even

Please update your browser