Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

reizen

Michèle wilde niet verliefd worden in het buitenland maar viel als een blok voor de Spaanse barman

Michèle wilde niet verliefd worden in het buitenland maar viel als een blok voor de Spaanse barman

Michèle (21) liep stage op Malta en werd stapelverliefd op de Spaanse barman die daar in haar stamkroeg werkte. Inmiddels zijn ze drie jaar verder en woont het stel samen in Nederland. 

| Isabel Ockers

Ze leven van dag tot dag maar één ding is zeker: ze zijn onafscheidelijk.

Lees ook
Mirella was 16 toen ze haar grote liefde op een familievakantie tegenkwam

De barman

“Ik vertrok in augustus samen met een vriendin voor vier maanden naar Malta voor een stage. We kozen een stamkroeg voor onze dagelijkse stapavonden en daar viel ik voor de looks van de Spaanse barman: Adrián. Het laatste wat ik wilde was verliefd worden in het buitenland, en al helemaal niet op een barman. Want ja, negen van de tien keer heeft dat geen happy end. Toch kon ik hem niet zomaar laten gaan en besloot ik er werk van te maken. Verder dan oogcontact kwam ik in eerste instantie niet, dus schakelde ik mijn vriendin in. Zij zorgde ervoor dat we aan de praat raakten.”


Boulevard
“Vier avonden nadat we aan de praat raakten, besloot ik in een dronken bui op hem te wachten tot hij klaar was met werken. We deden een drankje en daarna bracht hij me thuis. We liepen ’s nachts langs de boulevard naar mijn huis, en keken naar de zonsopgang op het strand. Hij was niet het stereotype barman, want de eerste kus kwam twee weken later pas. Ik dacht zelfs even dat hij mij gewoon als vriendin zag.”

MichèleTerug naar Nederland?

“Het einde van mijn stageperiode kwam dichterbij. Onze prille relatie begon steeds serieuzer te worden en ik zweefde op een roze wolk. Ook al wilde ik het niet, ik moest terug naar Nederland om af te studeren. Die periode was voor mij een ultieme test om te kijken of hij het waard was om mijn leven om te gooien. Ik was bang dat het ons zou breken als ik naar Nederland zou gaan, maar niets bleek minder waar.”

Tussenjaar
“Ik besloot na mijn afstuderen een tussenjaar te nemen, zodat ik wat meer ruimte had voor onze relatie. Mijn familie en vriendinnen vonden het in eerste instantie geen slim idee om niet verder te studeren, maar zagen ook in dat hij me gelukkig maakte. Dus ze stonden uiteindelijk achter mijn keuze.”

Nieuw avontuur
“Na mijn afstuderen ging ik weer naar Malta. Hij werkte daar als kok, ik werkte in een juicebar. Maar na een jaar in Malta te hebben gewoond, waren we toe aan iets anders dan alleen maar zon, zee en strand. We vertrokken naar Londen, omdat zijn broer daar woont. Ook wilde Adrián graag zijn Engels verbeteren. In Londen begonnen we samen een nieuw avontuur en werden we onafscheidelijk.”

MichèleStuderen
“In Londen werkte we beiden fulltime in hetzelfde restaurant. Hij in de keuken en ik in de bediening. Na een aantal maanden in Londen voelde ik de behoefte om verder te studeren in Nederland. Ondanks dat ik met hem in een roze bubbel leefde in het buitenland, moest ik aan mijn toekomst denken. Vrienden en familie hadden niet gedacht dat ik nog door zou studeren maar ik wilde echt mijn bachelordiploma halen. Hij moedigde mij aan en was steevast in zijn beslissing om met me mee te gaan naar Nederland.”

Toekomst
“Toen ik Adrián leerde kennen, wist hij niet zo goed wat hij wilde met zijn leven. In Spanje was het lastig om aan een baan te komen, hij ontdekte op Malta pas dat hij kok wilde worden. Inmiddels wonen een jaar samen in Nederland. Ik ben weer begonnen met studeren en Adrián werkt in de keuken bij restaurant Mr. Porter. Dat gaat goed en ik ben blij dat hij gelukkig is in Nederland. Ik vind het soms nog steeds onwerkelijk hoe dit is uitgelopen tot een serieuze relatie. We zijn niet teveel bezig met de toekomst, het enige dat we weten is dat we onafscheidelijk zijn.”

Michèle

Het kan alle kanten opgaan met zo’n vakantieliefde. Een verhaal dat prachtig begon en prachtig afliep, of juist een verhaal dat geweldig startte en dramatisch eindigde. Wij zijn op zoek naar verhalen in alle soorten en maten. Als het maar over vakantieliefde gaat. Mail jouw verhaal naar rubrieken@lindanieuws.nl  en wie weet worden jouw memoires opgenomen in onze rubriek ‘Vakantieliefde’.

Volg LINDA.reizen nu ook via Facebook voor een vrolijke dosis reisberichten op je tijdlijn.

SNACKS | BUITENLAND | REIZEN | VAKANTIELIEFDE

Bron: LINDAnieuws | Foto: Michèle

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer reizen

Lees dit ook even

Please update your browser