reizen

Voor mensen zonder vliegangst is er 'binnenkort' een vliegtuig zónder piloot

Voor mensen zonder vliegangst is er 'binnenkort' een vliegtuig zónder piloot

Doe jij het nu al zo’n beetje in je broek als je een vliegtuig in moet stappen? Dan ben je vast niet gecharmeerd van een vliegtuig zonder piloot. 

| Suzette Hermsen

Toch is dat de toekomst. Trouw schreef er een artikel over.

Lees ook
Dit zijn de voordeligste momenten om een hotelovernachting te boeken

Goedkoper
Een vliegindustrie zonder piloten zou veel geld schelen, zo’n 35 miljard dollar per jaar. En dat is een fijne besparing, dus wat dat betreft wil men die vliegtuigen natuurlijk zo snel mogelijk de lucht in hebben. Volgens UBS, een Zwitserse bank die een rapport over de luchtvaart en logistiek opstelde, zou het in 2025 al zo ver kunnen zijn.

Vriendelijke bedankt
Maar ja, een op afstand bestuurbaar vliegtuig zonder piloot maar met passagiers én vracht: welke reiziger durft het aan? Uit onderzoek van UBS onder 8000 mensen blijkt dat 54 procent geen stap over de drempel zou zetten. Vooral 35-plussers bedanken vriendelijk voor dit technische hoogstandje.

Ver weg
De 18- tot 34-jarigen hebben iets meer lef: van hen zou dertig procent wel instappen. Zou het dus een kwestie van tijd zijn? Het UBS denkt van wel. Wij denken: 2025, dat is nog lekker ver weg. Kunnen we even aan het idee wennen.

Bewaren

NIEUWS | TECH | REIZEN

Bron: Trouw | Foto: Pixabay

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer reizen

Meest gelezen

Lees dit ook even

Please update your browser