Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

reizen

Luchthaven Bali gesloten vanwege vulkaan Agung

Luchthaven Bali gesloten vanwege vulkaan Agung

Indonesische autoriteiten hebben ‘code rood’ afgegeven voor luchtvaart van en naar het eiland Bali na een reeks uitbarstingen van de vulkaan Agung.

| Martine Schut

Tienduizenden reizigers zijn daardoor gestrand.

Lees ook
Kilometers hoge aswolk na uit uitbarsting vulkaan op Bali: ‘Overal ligt een stoflaag’

Evacuatie
Dat betekent dat de vulkaan nog steeds zeer actief is en weer kan uitbarsten, meldt Reuters. Onder andere KLM heeft daarom meerdere vluchten geannuleerd. Inwoners die in een straal van tien kilometer rond de vulkaan wonen worden geëvacueerd. Naar schatting veertigduizend omwonenden hebben daaraan gevolg gegeven, maar tienduizenden moeten nog vertrekken, indien nodig onder dwang.

Gevaarlijke modderstromen
Rond de vulkaan wordt gewaarschuwd voor modderstromen met vulkanisch materiaal. Omdat er de komende dagen meer regen wordt verwacht op Bali, kunnen verder bij de vulkaan vandaan ook dat soort modderstromen ontstaan. Op Bali verblijven momenteel honderden Nederlandse vakantiegangers.

Toeristen
De vulkaan ligt in het noordoosten van Bali, op ongeveer zeventig kilometer van de drukke badplaatsen Kuta en Seminyak. Op de hellingen van de vulkaan liggen voornamelijk rijstvelden, met hier en daar een budgethotel. Door de laatste uitbarsting van de vulkaan in 1963 kwamen meer dan duizend mensen om het leven en werden talrijke dorpen verwoest.

NIEUWS | REIZEN

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer reizen

Lees dit ook even

Please update your browser