Advertorial

Living the good life: 5 x dit zijn de allermooiste stranden van Kenia

Living the good life: 5 x dit zijn de allermooiste stranden van Kenia

Denk je bij Kenia alleen aan ‘The Big Five’, dan mis je toch wel echt een essentieel puntje van dit prachtige land. Naast het wild zijn ook de stranden nógal om over naar huis te schrijven. 

Waar je moet zijn? We vertellen het je.

Droomreis Kenia

Je hebt het vast al gespot op de cover van de nieuwste LINDA. ‘KONINGSKIND’. Omdat LINDA. 15 jaar bestaat kun je een droomreis naar Kenia winnen. Mét 15 vriendinnen. Een beetje voorbereiding is het halve werk, dus tippen we je alvast de vijf fijnste stranden van dit nog fijnere land.

1. Diani Beach

Het strand van Diani Beach in Mombasa is niet voor niets al meerdere keren verkozen tot het allermooiste strand van Oost-Afrika. Houd er dan ook rekening mee dat je de eerste vijf minuten van je aankomst met je mond vol tanden moet staan turen om de pracht van dit strand op je in te laten werken. Het hagelwitte strand met de azuurblauwe oceaan op de achtergrond gaat je gegarandeerd heel gelukkig maken.

2. Tiwi

Even helemaal tot rust komen op een langgerekt strand: de kleine badplaats Tiwi is de plek om dan heen te gaan. Verwacht hier niet veel actie, rust is waar je voor komt.

3. Bamburi Beach

In de buurt van Mombassa ligt Bamburi Beach. Met vijf kilometer parelwit strand én met flink wat restaurants en gezellige bars heb je alles wat the good life, the good life maakt. Haraka Karaka Haina Baraka (rustig aan, dan breekt het lijntje niet): ook al spreek je geen mondje Swahili, dit Keniaanse kustmotto ga je hier heel snel begrijpen.

4. Wasini Island

Als je in Kenia bent moet je zeker een dagtrip naar Wasini Island maken. Met een traditionele dhow (houten zeilboot) kom je aan op het eiland dat rechtstreeks uit een vakantiefolder lijkt te komen. En dat niet alleen: grote kans dat je hier in open water dolfijnen gaat tegenkomen. Duikers kunnen hun hart hier ophalen in Kisite Marine National Park, één van de beste duik- en snorkelspots van Kenia.

5. Lamu

Het eiland Lamu mag zich meten met de Akropolis, het centrum van Napels en de Kinderdijk. De gemene deler? Ze staan alle vier op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Op Lamu draait het om strand, strand, strand, snorkelen, mangroves, én cultuur: je vindt hier de oudste Swahili-stad van de Zuid-Sahara.

Op naar Kenia? Bekijk dan snel het heerlijke én betaalbare aanbod van TUI naar dit geweldige Afrikaanse land. 

SNACKS | ADVERTORIAL | LIFESTYLE | BUITENLAND | REIZEN

Bron: TUI | Foto: TUI

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Els LagerweijEls Lagerweij

Ik ben in Mombassa geweest aan een prachtig strand weet niet hoe het heet, na een safaritocht, onvoorstelbaar mooi je komt ogen te kort, maar wat was het daar heet, niet uit te houden. Er trouwde iemand op het strand hilarisch gewoon, de taart smolt weg in de zon, de gasten waren knalrood van de warmte en inlandse vrouwen kwamen dansen . De bruid in een lange witte jurk liep het water in omdat ze het niet meer hield. De werkelijkheidverslaat echt alle fantasie

Meer reizen

Lees dit ook even

Please update your browser