Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

reizen

Lisanne (26) ging naar Dublin en wist niet of ze nog thuis zou komen door orkaan Ophelia

Lisanne (26) ging naar Dublin en wist niet of ze nog thuis zou komen door orkaan Ophelia

Lisanne ging met haar vriendinnen naar Dublin om te genieten van biertjes in de pub. Het avontuur eindigde met een orkaan, een vliegtuig dat gewoon zou vertrekken, en zenuwen op het vliegveld.

| Lisanne van Zanten

Lisanne en haar vriendinnen hadden liever gehad dat ze niet zouden opstijgen.

Lees ook
Josje (25) ging naar Albufeira op vakantie en kwam
terug zonder blindedarm

Vriendinnenweekend
“Elk jaar gaan we op vriendinnenweekend en dit jaar gingen we met z’n elven naar Dublin. We gingen zaterdagochtend heen en zouden maandagavond weer naar huis vliegen. Het weekend begon goed. We gingen de eerste dag naar de Guinnes-fabriek en hebben ’s avonds gezellig gegeten en biertjes gedronken in een pub. Ondertussen hadden we al wel meegekregen dat er een orkaan richting Ierland zou komen. Er werd ons verteld dat de orkaan wel zou meevallen, omdat ‘ie zou afzwakken door de kou.”

Geen zorgen
“Zondag trokken we zorgeloos Dublin in. Gedurende de dag kwam de orkaan toch regelmatig in het nieuws en daaruit bleek dat hij helemaal niet zo erg zou afzwakken als gedacht werd. Sterker nog: hij zou toenemen. De locals vertelden ons dat we ons nergens druk om hoefden te maken. Toch werden zondag al de eerste vluchten geannuleerd wegens de aankomende storm. De zorgen kwamen.”

Lisanne

Stad dicht
“Na een goede stapavond werden we maandag wakker. We moesten ons hostel om half elf verlaten, dus gingen we naar Starbucks om een plan voor de dag te maken. Alle toeristische attracties waren gesloten vanwege de storm. Ook het openbaar vervoer was ermee gestopt. Na een halfuur werden we zelfs Starbucks uitgezet, met de mededeling dat de hele stad dicht ging vanwege de storm.”

Stroomstoring
“We lazen online dat op verschillende plaatsen de stroom eruit lag: we moesten actie ondernemen. Iedereen pinde geld en we haalden eten bij de supermarkt toen die nog open was. We hadden geen idee waar we heen moesten, dus we zijn terug naar het hostel gelopen. Gelukkig konden we daar de dag doorbrengen. Onze hoop was dat onze vlucht geannuleerd zou worden, want met dit weer wilden we niet vliegen. Maar onze vlucht leek gewoon door te gaan. Het hostel wilde een taxi voor ons bellen, maar taxi’s reden ook al niet meer. Hoe veilig is het als er zelfs geen taxi’s meer rijden?”

Lisanne

Alle kanten op
“Uiteindelijk wisten we toch een taxibusje te regelen. Toen we aankwamen op het vliegveld was de vlucht een uur vertraagd, maar hij ging wel door. We gingen dus gewoon vliegen. We zagen een ander vliegtuig opstijgen en dat zag er echt niet best uit: het ging alle kanten op. En toen moesten wij nog. Via de buitentrap gingen we het vliegtuig in. Het waaide zo hard, niet normaal. Toen we eenmaal zaten kwamen de zenuwen bij veel van ons. Waarom waren we dit vliegtuig in gestapt?”

Lisanne

Helse vlucht
“Ik heb nog nooit zo’n helse vlucht meegemaakt en ik vraag me af hoe verantwoord het was. Al tijdens het rijden op de startbaan gingen we als een malle heen en weer. Toen we de lucht in gingen was het net alsof we in een achtbaan zaten. Het vervelendste was nog dat we soms ineens een paar meter naar beneden ‘vielen’. Iedereen was zenuwachtig, ook de stewardessen hadden er zichtbaar geen zin in. Toch zijn we veilig geland. Ik ben nog nooit zo blij geweest om weer met beide benen op de grond te staan. Maar achteraf had ik toch liever een andere of latere vlucht geboekt.”

Heb jij ook ooit iets vervelends tijdens je vakantie beleefd en wil jij jouw verhaal met ons delen? Beschrijf dan in vierhonderd woorden (het liefst met naam, leeftijd, telefoonnummer en foto’s) jouw vakantieleed. Mail je verhaal naar: rubrieken@lindanieuws.nl.

SNACKS | REIZEN | VAKANTIELEED

Bron: LINDAnieuws

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer reizen

Lees dit ook even

Please update your browser