reizen

Lilian (53) wist bij de ontmoeting al dat haar vakantieliefde 'de ware' was

Lilian (53) wist bij de ontmoeting al dat haar vakantieliefde 'de ware' was

Lilian ontmoette de Finse Raimo tijdens een stapavondje op haar vakantie in Cyprus. Zonder een woord te hebben gesproken, wist ze dat ze zouden gaan trouwen.

| Charlotte Sun

Ze besloten na de vakantie contact te houden via – zoals dat ging in 1989 – brieven en telefoontjes.

Lees ook
Jolanda’s vakantieliefde bleek in Nederland in hetzelfde dorp te wonen

Cyprus
“In de zomer van 1989 ging ik met mijn zus op vakantie naar Cyprus. Ik was 25 en had een leuke baan als groepslerares op een basisschool. Ik kon mijn hele salaris aan mijzelf uitgeven, daarom stonden winkelen en op vakantie gaan hoog op mijn lijstje. Ik had diverse relaties, maar was nog niemand tegen gekomen voor wie ik mijn vrijgezellenleven op wilde geven.”

De ware
“Cyprus was geweldig, we hadden heerlijk weer, je kon er lekker eten en we kwamen leuke mensen tegen. Met één van de meisjes die ook in ons hotel logeerden, besloot ik een avondje op stap te gaan, omdat mijn zus geen zin had. We waren aan het dansen in een bar, toen ik een knappe blonde jongen zag. Zonder maar een woord met hem te hebben gesproken, wist ik dat hij de ware was.”

Wakker gemaakt
“Hij vroeg mij ten dans – zoals dat vroeger ging – en we raakten aan de praat. Ik kwam erachter dat Raimo (nu 55) in Finland woonde. Zijn trip naar Cyprus was een lastminute vakantie, voordat hij aan zijn nieuwe baan in Helsinki zou beginnen. Na uren te hebben gepraat en gedanst, ben ik teruggegaan naar het hotel. Daar maakte ik mijn zus wakker om haar te vertellen dat ik de man waarmee ik wilde trouwen had ontmoet: ‘Maak je mij daarvoor wakker?!’

Brieven en telefoontjes
“Daarna hebben elkaar elke dag gezien. Hij werd een paar dagen na onze ontmoeting 28, dus heb ik hem ’s avonds op het strand verrast met een taart met kaarsjes. Na de vakantie hielden we contact. Dat ging in 1989 met brieven, telefoontjes en uiteidelijk een paar bezoekjes over en weer. Ik wilde niet in Finland wonen en Raimo niet in Nederland, we vonden dat onze relatie de meeste kans had als we beiden ons land zouden verlaten. Drie jaar later verhuisde Raimo naar Brussel, dus zagen we elkaar elk weekend en in de vakanties. In 1993 zijn we getrouwd in Helsinki en ben ik naar Brussel verhuisd.”

Colorado
“Twee jaar later zijn we naar Colorado, Amerika verhuisd. We hebben daarna samen drie kinderen gekregen. Onze twee dochters studeren hier aan de universiteit en onze zoon zit nog op de middelbare school. Zelf geef ik les op een high schoolLife is great!

Oproep
Het kan alle kanten opgaan met zo’n vakantieliefde. Een verhaal dat prachtig begon en prachtig afliep, of juist een verhaal dat geweldig startte en dramatisch eindigde. Wij zijn op zoek naar verhalen in alle soorten en maten. Als het maar over vakantieliefde gaat. Mail jouw verhaal naar suzette@lindanieuws.nl en wie weet worden jouw memoires opgenomen in onze rubriek ‘Vakantieliefde’.

Lees ook
Win de aller-, aller-, állerlaatste tickets voor LINDA.festival

Een dag samen met je vriendinnen lachen, proeven en shoppen? Kom naar het LINDA.festival op 10 & 11 juni. Bekijk het programma en koop tickets hier. Pssst… Linda komt ook.

SNACKS | LIFESTYLE | BUITENLAND | REIZEN | VAKANTIELIEFDE

Bron: LINDAnieuws

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer reizen

Meest gelezen

Lees dit ook even

Please update your browser