Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

reizen

Met deze tips laat je jouw huis met een gerust hart achter als je op vakantie gaat

De deur achter je dichtdoen als je een paar weken met vakantie gaat voelt altijd even gek. Want je laat je huisje toch een tijdlang ‘alleen’ achter. Maar wees gerust: wij hebben tips.

| Marloes van Wijnen

Zodat je alsnog met een gerust hart de auto of het vliegtuig instapt.

Lees ook
Vakantie in het buitenland? Deze BNers vieren het tropische weer gewoon in eigen land

1. Doe alsof je gewoon thuis bent

Zet nooit op social media dat je op vakantie gaat. Je informeert niet alleen je vrienden dat je even niet bereikbaar bent, maar ook mogelijke inbrekers dat ze het rijk voor zich alleen hebben. Je kunt dus beter de schijn ophouden dat je gewoon thuis bent.

2. Laat (af en toe) een lichtje branden

Dat doe je bijvoorbeeld door timers in te stellen bij lampen in huis, want inbrekers zitten niet alleen op social media, maar lopen ook gewoon door jouw straat. En als het in jouw huis continu donker is, kan er zomaar eens een belletje gaan rinkelen.

3. Voorkom een bomvolle brievenbus

Om diezelfde reden is het ook verstandig om iemand af en toe langs te laten komen. Zo is je huis niet de hele tijd onbewoond én kan die persoon meteen even de post weghalen. Want als de brievenbus uitpuilt, zegt dat natuurlijk genoeg.

4. Denk ook aan ‘achterom’

Een grote tuin is heerlijk, maar ook een makkelijke manier voor inbrekers om binnen te komen. Zorg dat ze niet gemakkelijk over de schutting of op je balkon kunnen klimmen, door bijvoorbeeld makkelijke ‘opstapjes’.

5. Verzin slimme trucs

Als het ze dan tóch gelukt in je tuin te belanden, kun je ze altijd nog proberen weg te jagen. Bijvoorbeeld door lampen met bewegingssensor in de tuin te plaatsen. Schrikken ze zich een hoedje van.

6. Kijk nog even onder de mat

En tot slot een tip die misschien een beetje voor de hand ligt, maar tóch nog weleens wordt vergeten: haal de reservesleutel (ja, die onder de mat) weg. Oók als je denkt dat-ie op een plek ligt waar niemand ‘m ontdekt. En zorg voor goede sloten, op deuren én ramen.

Meer van dit soort fijne tips? Volg LINDA.reizen nu ook op Facebook.

VIDEO'S | NIEUWS | LIJSTJE VAN DE DAG | REIZEN

Bron: LINDAnieuws/Safety.com | Foto: Getty Images

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer reizen

Lees dit ook even

Please update your browser