Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

reizen

Dit lesbische koppel trouwt het komende jaar in 24 verschillende landen

Dit lesbische koppel trouwt het komende jaar in 24 verschillende landen

Voor hun kunstproject ‘22‘ geeft het Nederlands/Belgische kunstenaarsduo Fleur Pierets en Julian P. Boom elkaar het komende jaar in 24 landen het jawoord.

| Pim Prins

Dat doen de twee in landen waar koppels van het gelijke geslacht mogen trouwen, om zo aandacht te vragen voor de landen waar het níét mag.

Lees ook
Historische en heugelijke dag in Duitsland: homohuwelijk opengesteld

22
Het project van Fleur en Julian heet 22 en daarmee willen ze naar eigen zeggen “de LHBT-acceptatie ter wereld vastleggen”. Waarom? Omdat er volgens het koppel te weinig besef is dat stellen van gelijk geslacht nog maar in 24 landen ter wereld mogen trouwen. Aan Huffington Post vertelt het duo: “Wij vinden dat de liefde en het huwelijk – dingen waar iedereen een gevoel bij heeft – de perfecte aanleiding vormen om hier aandacht voor te vragen.”

Tijdcapsule
Het is je misschien opgevallen dat het project 22 heet terwijl het duo in 24 landen gaat trouwen. Dat klopt. “Toen we het project bedachten, mocht er nog maar in 22 landen door gelijkslachtige koppels getrouwd worden. Daar zijn Malta en Duitsland inmiddels bijgekomen.”

Reis
Het stel zit nu in New York, waar ook het eerste jawoord zal klinken. Het tweede land is Nederland en over een jaar wordt de laatste gelofte uitgesproken in Nieuw-Zeeland. “We willen met dit project laten zien hoe het in de wereld gesteld is op het gebied van homo- en geslachtsgelijkheid, en dan voornamelijk hoe de emancipatie zich ontwikkelt. We benaderen de kwestie op onze positieve manier, want wij geloven dat dat de enige manier is om verandering teweeg te brengen.”

Project volgen? Dat kan op de website van ’22’. 

SNACKS | L'HOMO. | BUITENLAND | REIZEN

Bron: Huffington Post | Foto: Instagram

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer reizen

Lees dit ook even

Please update your browser