Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

reizen

Toe aan een vleugje Titanic? Dan wil je echt een keer in dit hotel overnachten

Toe aan een vleugje Titanic? Dan wil je echt een keer in dit hotel overnachten

In welk restaurant moet je écht eten in Parijs? En wat wil je absoluut niet missen als je naar Zuid-Afrika gaat? Je vindt de fijnste (buitenlandse) tips in de rubriek: Reistips van de Redactie.

| Suzette Hermsen

Deze keer: LINDA.reizen-chef Suzette over haar overnachting in Le Grand Bellevue Hotel in het Zwitserse Gstaad. Een once in a lifetime-experience.

Geen wintersporter

Van huis uit ben ik geen wintersporter. Mijn moeder wel, maar die was op de piste doodsbang dat ze haar benen (en die van anderen) zou breken. Gevolg: toen ze ouder was en haar leven zelf mocht indelen, werd er niet meer gewintersport. Mijn vader vond dat wel best en dus stond ik op mijn vijfentwintigste voor het eerst (zwetend) op de latten. In Oostenrijk. Schnitzels zo groot dat ze niet op één bord passen en Atemlos van Helene Fischer als volkslied op de piste. Het voelde als thuiskomen.

Gstaad, exclusieve wintersportplaats

Toen ik dit jaar de mogelijkheid kreeg om een weekendje in het Zwitserse Gstaad te skiën, was ik dan ook sceptisch. Allereerst had ik nog nooit van Gstaad (Geestad, noemde ik het) gehoord, ten tweede draaien ze er doorgaans geen Helene Fischer op de piste, en ten derde had ik over Zwitserland gehoord: duur en afstandelijke mensen. Maar toen ik hoorde dat Gstaad wordt gezien als één van de meest exclusieve en pittoreske wintersportplaatsen ter wereld – waar ik óm maar wat te noemen Madonna tegen het lijf zouden kunnen lopen – was ik om. Zo ben ik dan ook wel weer.

Le Grand Bellevue

We sliepen in Hotel Le Grand Bellevue, en eerlijk: hoewel ik dácht niet zo’n luxepoes te zijn, zou ik aan dit prachtige hotel prima kunnen wennen. En niet alleen vanwege de gigantische spa waar je je dagenlang zou kunnen vermaken, het sterrenrestaurant waar je smaken proeft die je bijna niet kunt geloven, en de skiverhuur ín het hotel, maar vooral vanwege de buitengewoon mooie inrichting. En oké, ook vanwege Le Petit Chalet: een mini-restaurantje dat bij het hotel hoort en waar je kunt kaasfonduen en racletten (en waar dé jetset de bizarste afterparty’s schijnt te geven, want: makkelijk af te huren).

Le Petit Chalet: omdat het chaletje pal voor het hotel ligt, kun je rollend naar ‘huis’

Dineren in het sterrenrestaurant van het hotel, LEONARD’s. Chef Marcus G. Lindner is letterlijk een kunstenaar. 

O, dat interieur

Terug naar de inrichting van het hotel. Ik ben bepaald geen interieur-goeroe, maar ieder mens kan zien dat hier een meester aan het werk is geweest. Je waant je in het Grand Budapest Hotel, de Titanic én de filmset van Ocean’s Eleven (Twelve of Thirteen) tegelijk. Terug in de tijd van allure, maar tegelijkertijd ook weer in het nu. Hoewel het hotel van buitenaf groot oogt, voelt het binnen alsof je je in een knus boetiekhotel begeeft. Dat komt door de vele kleuren, de bijzondere attributen (lampen waarvan je niet zou verzinnen dat ze ergens mooi kunnen staan), de mooie stoffen (in de club – ja die is er ook nog – gebruikten ze vloerkleed voor de banken zodat er op gedanst kan worden) en de werknemers die hun gasten stuk voor stuk lijken te herkennen.

Deze lampen hingen vroeger in het restaurant, maar de huidige eigenaar gaf ze deze nieuwe toffe plek

De té coole lobby met wijn- cocktailbar. Ik wilde er eigenlijk de hele dag zitten. Met een martini in mijn hand.

Dat behang. Hou op, hoe geweldig. 

De club, met vloerkleed op de banken. 

Lees ook
Wintersporters opgelet: langdurige sneeuwval hindert terugreis naar Nederland

Voor als je nog een bijzonder cadeau zoekt

Na mijn weekendje Gstaad was ik een deel van mijn vermogen armer, maar een bijzondere ervaring rijker. Zo’n once in a lifetime-dingetje waarover mijn kinderen later tegen hún kinderen zeggen: “Vroeger gingen oma en opa nog wel eens naar Gstaad”. Hoe dan ook: mocht je je vader, moeder, opa of oma een keer een weekendje (of nachtje) écht in de watten willen leggen, dan is dit hotel bést een idee. De spa, de lobby, het restaurant: ze zullen zich gegarandeerd vermaken. Kun jij ondertussen de latten onderbinden.

Suzette (30) coördineert LINDA.reizen en trekt er zo nu en dan dus ook zelf op uit. Heb je nóg gedetailleerdere vragen over Gstaad of Le Grand Bellevue, stel ze dan gerust onder dit bericht. Via Instagram mag ook, daar kun je haar hier vinden:

Meer van dit soort vrolijke berichten op je tijdlijn? Volg LINDA.reizen dan ook via Facebook. Benieuwd geworden naar heel Zwitersland? Bekijk dan hier snel het fijne aanbod van TUI. 

SNACKS | LIFESTYLE | BUITENLAND | REIZEN

Bron: Suzette Hermsen

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer reizen

Lees dit ook even

Please update your browser