reizen

In het land der rijken huur je tegenwoordig gewoon je eigen skigebied af

In het land der rijken huur je tegenwoordig gewoon je eigen skigebied af

Skiën is leuk, maar de pistes lijken met het jaar drukker te worden. Vinden we irritant, want: in de rij bij de skilift en angst voor snowboarders die je omver boarden. 

| Suzette Hermsen

In het land der rijken hebben ze daar nu iets op bedacht: het afhuren van een heel skigebied.

Lees ook
Drink met je billen bloot melk uit een kokosnoot… op je eigen (betaalbare) privé-eiland

De nieuwe privé-jets
“Privé skigebieden zijn de nieuwe privé-jets”, vertelt Jack Ezon, CEO van Ovation Vacations, aan persbureau Bloomberg. “Ze bieden vakantiegangers een zorgen- en rijenvrij verblijf waardoor er meer aandacht overblijft voor familie en medereizigers.”

Prijskaartje
Het zal je niet verbazen dat aan dit geintje ook een ‘geinig’ prijskaartje hangt. Zo heb je in Zuid-Colorado de privéskiclub Silverton Mountain, die slechts tachtig gasten per dag toelaat. De kosten als je de berg in je eentje wilt afhuren: ongeveer twaalfduizend euro per dag.

Al je vrienden
Ook bij de Vermont’s Hermitage Club kunnen leden het 78 hectare grote skigebied afhuren. Daar hangt een prijskaartje van dik vijftigduizend euro aan. Dan kun je wel al je 99 vrienden uitnodigen.

Lees ook
Sterren in de sneeuw: 16 x bekend Nederland bindt de ski’s weer onder

Droomhuis
Nog bonter maken ze het bij de Cimarron Mountain Club in Colorado. Die biedt plaats aan slechts vijftien leden die ieder 2,7 miljoen euro moeten neerleggen. Wees niet bang dat dat alleen de huur is. Voor dit geld krijgen de gelukkigen een stukje grond van dertien hectare waar je je skidroomhuis op kunt bouwen en heb je onbeperkt toegang tot 809 hectare skipiste.

Ook nog wat geld over? Op de website van Bloomberg vind je nog meer privé-skipistes die je kunt afhuren.

SNACKS | OPMERKELIJK | REIZEN

Bron: Quote | Foto: Pixabay

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer reizen

Meest gelezen

Lees dit ook even

Please update your browser