reizen

Laat dat taartje maar even staan: Finnair weegt passagiers voor het boarden

Laat dat taartje maar even staan: Finnair weegt passagiers voor het boarden

Passagiers van Finnair worden op de weegschaal gezet voordat ze het vliegtuig instappen. Wat is hier aan de hand? Moeten de vluchten wat luchtiger worden?

| Jules de Keiser

Of doet de vliegtuigmaatschappij gewoon dolgraag mee aan #houvol?

Lees ook
Luchtvaartmedewerker seint vliegtuigen al dansend het vliegveld over

Meten is weten
Allebei niet. Volgens Päivyt Tallqvist, communicatiemanager bij Finnair, heeft het wegen van passagiers gewoon te maken met veiligheidsmaatregelen en kostenregelingen. ”Luchtvaartmaatschappijen weten hoeveel het vliegtuig en de ingecheckte bagage weegt, maar niet hoeveel de passagiers wegen. Als het totaalgewicht bekend is, weten wij onder andere hoeveel brandstof het vliegtuig nodig heeft”, zegt Tallqvist.

Kosten drukken
Kan er bespaard worden op brandstof of juist niet? Wat is het verschil qua gewicht in de zomer en de winter? Dat wil Finnair graag weten. Door het precieze gewicht van een vliegtuig uit te rekenen, kan de vliegtuigmaatschappij de kosten beter stroomlijnen. Met meer kennis wordt het reizen veiliger en economischer.

Anoniem
Veel passagiers zetten echter vraagtekens bij de nieuwe regeling. Finnair liet daarop weten dat het wegen absoluut geen invloed heeft op de ticketprijzen en dat het volledig vrijwillig en anoniem is. Het wegen van passagiers is voor Finnair uitsluitend een onderdeel van zoveel mogelijk gegevens verzamelen.

NIEUWS | OPMERKELIJK | BUITENLAND | REIZEN

Bron: BBC | Foto: ANP foto

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer reizen

Meest gelezen

Lees dit ook even

Please update your browser