Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

reizen

Reden voor een reisje: kust bij San Diego licht 's nachts neonblauw op

Reden voor een reisje: kust bij San Diego licht 's nachts neonblauw op

In San Diego, Californië, is momenteel een natuurfenomeen te zien dat de moeite van een reisje zeker waard is. De groei van oplichtende algen voor de kust verlicht de Stille Oceaan met een neonblauwe gloed.

| Stephanie Kersbergen

En da’s reden genoeg voor fotografen en toeschouwers om in de late uurtjes naar het strand te komen om een glimp van het natuurverschijnsel op te vangen.

Lees ook
Wauw, op deze foto’s lijkt het alsof het water in Nederland echt even licht geeft

Uitstralen van licht

De bloei van de algen, die ook wel rode vloed wordt genoemd (overdag ziet het water er roodachtig uit, ’s nachts dus prachtig blauw) werd deze week waargenomen langs de kustlijn van San Diego. Volgens James M Sullivan, een onderzoeker bij het Oceanographic Institute van de Harbor Branch, gebeurt het uitstralen van licht door organismen, ook wel bioluminescent genoemd. “Dit is ongelofelijk”, zegt hij tegen The Guardian

Een week

Hoelang we kunnen genieten van het natuurfenomeen is niet duidelijk. De vorige keer dat dit voorkwam in San Diego, in 2013, duurde het een week. Snel het vliegtuig pakken om het zelf te kunnen aanschouwen, dus. Of je bekijkt de prachtige beelden gewoon hieronder. Dat mag natuurlijk ook.

Wow! 🤩 〰️〰️〰️ #bioluminescence#sandiego#algae#redtide

A post shared by David Jodye (@davidjodye) on

Meer van dit soort fijne reisberichten op je tijdlijn? Volg LINDA.reizen dan ook op Facebook.

SNACKS | LIFESTYLE | BUITENLAND | REIZEN

Bron: The Guardian | Foto: Getty Images

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer reizen

Lees dit ook even

Please update your browser