Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

reizen

Kritiek op Ryanair na video waarin racistische passagier donkere vrouw uitscheldt

Een incident tussen een racistische man en een donkere vrouw zorgt op social media voor veel kritiek op Ryanair. De beelden van het voorval vliegen het internet over.

| Verena Verhoeven

Het incident ontstond toen de man wilde dat de vrouw van plek veranderde.

Racisme

Haar dochter antwoordde dat haar moeder een lichamelijke beperking heeft, maar daar had de man geen boodschap aan. Na een scheldkanonnade probeerden omstanders hem te kalmeren, maar ook dat wilde niet helpen. “Ik ga door zolang dit lelijke zwarte kutwijf naast me zit.” Toen de vrouw iets terug zei, kreeg ze de volle laag: “Praat niet tegen mij in een fucking buitenlandse taal. Jij domme, lelijke koe.”

Kritiek

Een medepassagier filmde het voorval en deelde de beelden op social media. Daar wordt met verbazing gereageerd op het gedrag van de man, maar ook op de werkwijze van Ryanair. De man kreeg na zijn tirade namelijk zijn zin: de vrouw werd verplaatst. Veel mensen vinden dat niet zij, maar de man verplaatst of zelfs verwijderd had moeten worden. Ook de korte reactie van de vliegtuigmaatschappij op het incident kunnen veel mensen niet waarderen. Deze bestaat namelijk uit maar één zin: ‘We hebben de video gezien en hebben het incident gerapporteerd aan de politie in Essex.’

Ryanair

Nadat veel mensen Ryanair zeiden te gaan boycotten, beloofde de vliegmaatschappij gisterenavond bij BBC dat medewerkers beledigende passagiers in de toekomst zullen verwijderen van het vliegtuig. “We hanteren strikte richtlijnen voor storende passagiers en we tolereren geen onhandelbaar gedrag als dit”, aldus de vliegmaatschappij. “We zullen deze kwestie verder aanpakken en storend of beledigend gedrag als dit zal ertoe leiden dat passagiers worden verbannen van reizen.” Nu de zaak bij de politie ligt, zegt Ryanair verder geen commentaar meer te kunnen geven.

Lees ook
Ryanair weet van geen ophouden: ‘Straks betaal je misschien ook voor de wc’

VIDEO'S | NIEUWS | BUITENLAND | REIZEN | VIRAL VIDEO

Bron: BBC | Foto: Still video

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer reizen

Lees dit ook even

Please update your browser